Adventi kalendárium

Házikókuszosszaloncukor+csomagolásitippek

Házi kókuszos szaloncukor + csomagolási tippek

Hozzávalók
150 ml
kókusztejszín
1 csipet
1 ek
cukor
2 csomag
vaníliás cukor
150 g
kókuszreszelék
50 g
kókuszzsír
60 ml
kókuszlikőr
280 g
natúr marcipán
300 g
étcsoki

Elkészítés

A kókuszos szaloncukor elkészítéséhez a kókusztejszínt felforraljuk a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a keverék forr, beleszórunk 100 g kókuszreszeléket, és 1-2 percig kevergetjük, hogy teljesen magába szívja a folyadékot.

Félretesszük lehűlni, majd belekeverjük a megolvasztott kókuszzsírt, a megmaradt kókuszreszeléket, a kókuszlikőrt, és kis lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt is. Az egészet összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk egy éjszakát szikkadni.

A keveréket 40 db, 15 g-os kis gombócra osztjuk, majd enyhén vizezett kézzel megformázzuk a már jól ismert szaloncukor alakúra. Ha biztosra akarunk menni, ezt bedobjuk 30-40 percre a fagyasztóba, és közben felteszünk egy kis lábasban vagy gyorsforralóban vizet melegíteni a csokiolvasztáshoz.

Az étcsokit egy olyan tálba tesszük, ami szélesebb, mint a víz melegítéséhez használt edény. A tálat az edényre tesszük úgy, hogy véletlenül se érjen a vízhez. A víznek épp csak gyöngyöznie szabad, különben könnyen megégetjük a csokit.

A kókuszos bonbonokat egyesével a csokiba dobjuk, megforgatjuk benne, egy villa segítségével kivesszük, és egy tálcára szedjük.

kókuszos szaloncukor

Csomagolás

Hagyjuk, hogy megdermedjenek a szaloncukrok, majd méretre vágott sütőpapírba és aranyszínű dekorpapírba hajtogatjuk a szaloncukrokat.

kókuszos szaloncukor
kókuszos szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor

Elkészítési idő: kb. 30 perc + egy éjszaka szikkasztás

Még több szaloncukor:

Zselés szaloncukor házilag
Gesztenyés szaloncukor
Forralt bor ízű zselés szaloncukor

www.streetkitchen.hu

Sokféle szaloncukrot készítettünk már az oldalra, de valahogy eddig a kókuszos kimaradt a sorból. Pótoltuk, és jelentjük, nektek is megéri hozzálátni.

Hozzávalók

40 darab szaloncukorhoz
150 ml
kókusztejszín
1 csipet
1 ek
cukor
2 csomag
vaníliás cukor
150 g
kókuszreszelék
50 g
kókuszzsír
60 ml
kókuszlikőr
280 g
natúr marcipán
300 g
étcsoki

A kókuszos szaloncukor elkészítéséhez a kókusztejszínt felforraljuk a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a keverék forr, beleszórunk 100 g kókuszreszeléket, és 1-2 percig kevergetjük, hogy teljesen magába szívja a folyadékot.

Félretesszük lehűlni, majd belekeverjük a megolvasztott kókuszzsírt, a megmaradt kókuszreszeléket, a kókuszlikőrt, és kis lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt is. Az egészet összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk egy éjszakát szikkadni.

A keveréket 40 db, 15 g-os kis gombócra osztjuk, majd enyhén vizezett kézzel megformázzuk a már jól ismert szaloncukor alakúra. Ha biztosra akarunk menni, ezt bedobjuk 30-40 percre a fagyasztóba, és közben felteszünk egy kis lábasban vagy gyorsforralóban vizet melegíteni a csokiolvasztáshoz.

Az étcsokit egy olyan tálba tesszük, ami szélesebb, mint a víz melegítéséhez használt edény. A tálat az edényre tesszük úgy, hogy véletlenül se érjen a vízhez. A víznek épp csak gyöngyöznie szabad, különben könnyen megégetjük a csokit.

A kókuszos bonbonokat egyesével a csokiba dobjuk, megforgatjuk benne, egy villa segítségével kivesszük, és egy tálcára szedjük.

kókuszos szaloncukor

Csomagolás

Hagyjuk, hogy megdermedjenek a szaloncukrok, majd méretre vágott sütőpapírba és aranyszínű dekorpapírba hajtogatjuk a szaloncukrokat.

kókuszos szaloncukor
kókuszos szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor

Elkészítési idő: kb. 30 perc + egy éjszaka szikkasztás

Még több szaloncukor:

Zselés szaloncukor házilag
Gesztenyés szaloncukor
Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Ha tetszett a Házi kókuszos szaloncukor + csomagolási tippek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept