A kókuszos szaloncukor elkészítéséhez a kókusztejszínt felforraljuk a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a keverék forr, beleszórunk 100 g kókuszreszeléket, és 1-2 percig kevergetjük, hogy teljesen magába szívja a folyadékot.
Félretesszük lehűlni, majd belekeverjük a megolvasztott kókuszzsírt, a megmaradt kókuszreszeléket, a kókuszlikőrt, és kis lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt is. Az egészet összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk egy éjszakát szikkadni.
A keveréket 40 db, 15 g-os kis gombócra osztjuk, majd enyhén vizezett kézzel megformázzuk a már jól ismert szaloncukor alakúra. Ha biztosra akarunk menni, ezt bedobjuk 30-40 percre a fagyasztóba, és közben felteszünk egy kis lábasban vagy gyorsforralóban vizet melegíteni a csokiolvasztáshoz.
Az étcsokit egy olyan tálba tesszük, ami szélesebb, mint a víz melegítéséhez használt edény. A tálat az edényre tesszük úgy, hogy véletlenül se érjen a vízhez. A víznek épp csak gyöngyöznie szabad, különben könnyen megégetjük a csokit.
A kókuszos bonbonokat egyesével a csokiba dobjuk, megforgatjuk benne, egy villa segítségével kivesszük, és egy tálcára szedjük.

Csomagolás
Hagyjuk, hogy megdermedjenek a szaloncukrok, majd méretre vágott sütőpapírba és aranyszínű dekorpapírba hajtogatjuk a szaloncukrokat.



Elkészítési idő: kb. 30 perc + egy éjszaka szikkasztás
Még több szaloncukor:
Zselés szaloncukor házilag
Gesztenyés szaloncukor
Forralt bor ízű zselés szaloncukor