Hirdetés

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Hozzávalók

1 kg alma megpucolva, felkockázva
500 ml vörösbor
300 ml narancslé
1 db citrom leve és héja
2 db narancs héja
3 rúd fahéj
1 tk szegfűszeg
2 szem csillagánizs
2 cm-es friss gyömbér lereszelve
½ db szerecsendió lereszelve
500 g cukor

A sűrítéshez

1 ek cukor
3 púpozott ek pektin (por)
150 ml víz

A bevonáshoz

300 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Ki ne szeretné a forralt bor ízű gumicukrot? :D Csináljatok még így karácsony előtt jóval, hogy ne essen rosszul annyira az a hideg. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1 kg alma megpucolva, felkockázva
500 ml vörösbor
300 ml narancslé
1 db citrom leve és héja
2 db narancs héja
3 rúd fahéj
1 tk szegfűszeg
2 szem csillagánizs
2 cm-es friss gyömbér lereszelve
½ db szerecsendió lereszelve
500 g cukor

A sűrítéshez

1 ek cukor
3 púpozott ek pektin (por)
150 ml víz

A bevonáshoz

300 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom

A sűrítőanyag kivételével az összes hozzávalót belerakjuk egy nagy lábasba. Felforraljuk, majd alacsony lángon az egészet addig főzzük, amíg az alma szinte teljesen szét nem fő. Ha megfőtt, az egészet átpasszírozzuk egy szitán, és visszaöntjük a lábasba. 

Felforraljuk, és amikor már rotyog, egy másik tálban kikeverjük a cukrot és a pektint a vízzel. Hozzáadunk kb. 1 merőkanálnyit az almás folyadékból, gyorsan elkeverjük, és beleborítjuk a lábasba. Nem kell megijedni, ha becsomósodik. Ha felrottyant az egész, elzárjuk, és egy botmixerrel leturmixoljuk. 

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsit kibélelünk fóliával, picit kiolajozzuk, és beleöntjük a keveréket. Szintén egy kiolajozott fóliával letakarjuk, és hűtőben vagy fagyasztóban addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. 

Ekkor szaloncukor nagyságú darabokra vágjuk, majd olvasztott csokiba forgatjuk, és egy rácsra tesszük. Az egészet berakjuk a hűtőbe kb. fél órára, hogy megdermedjen.

Tipp: ha gumicukrot szeretnétek belőle, akkor olvasztott csoki helyett forgassátok kristálycukorba!

Ha tetszett a forralt bor ízű zselés szaloncukor receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások