Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyés szaloncukor

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+
250 g natúr gesztenyemassza
1 db narancs héja
2 tk rumaroma
1 tk vanília aroma
40 g porcukor
40 g kekszmorzsa
100 g étcsoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Gesztenyés szaloncukor

Ha ti sem találtok kedvetekre való szaloncukrot, itt egy pofonegyszerű és megbízható változat. Spoiler: idén többel is fogunk jelentkezni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+
250 g natúr gesztenyemassza
1 db narancs héja
2 tk rumaroma
1 tk vanília aroma
40 g porcukor
40 g kekszmorzsa
100 g étcsoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Karácsony közeledtével ideje betárazni különböző szaloncukor variációkból, a gesztenye pedig nem hiányozhat semmilyen ételből a téli hónapokban.

A gesztenyemasszát ízesítjük a narancshéjjal, a rummal, a vaníliával és a cukorral. Ezután gyúrható masszát keverünk belőle a kekszmorzsával, és kb. 40 grammos golyócskákat formázunk. A golyócskákat kicsit megsodorjuk, és egy fóliával vagy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket úgy, hogy kicsit megnyomjuk, hogy lapos legyen az aljuk. Ezután mélyhűtőbe rakjuk kb. 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek. 

A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és a kifagyott gesztenyehengereket beledobjuk, majd egy villa segítségével kiemeljük, és sütőpapírral bélelt tálcára vagy gitterrácsra fektetjük. Hagyjuk kidermedni, majd zsírpapírba csomagoljuk.

Gesztenyés szaloncukor
Gesztenyés szaloncukor

Ha tetszett a gesztenyés szaloncukor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Gesztenye minden mennyiségben:

Gesztenyés kosárka

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Gesztenyés sajttorta

Ha pedig ráértek, mindenképpen készítsétek el szinte minden gesztenyés étel alapját, a sült gesztenyét! A sült gesztenyével egy probléma van, mégpedig az, hogy sosem elég. Ezenfelül macerás, de a frissen sütött gesztenye illata és íze minden percért kárpótolni fog.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások