Az ehető ajándékok támogatója a
Hozzávalók
- 250 g natúr gesztenyemassza
- 1 db narancs héja
- 2 tk rumaroma
- 1 tk vanília aroma
- 40 g porcukor
- 40 g kekszmorzsa
- 100 g étcsoki
- 1 ek olaj
Az ehető ajándékok támogatója a
Az ehető ajándékok támogatója a
Hozzávalók
- 250 g natúr gesztenyemassza
- 1 db narancs héja
- 2 tk rumaroma
- 1 tk vanília aroma
- 40 g porcukor
- 40 g kekszmorzsa
- 100 g étcsoki
- 1 ek olaj
Karácsony közeledtével ideje betárazni különböző szaloncukor variációkból, a gesztenye pedig nem hiányozhat semmilyen ételből a téli hónapokban.
A gesztenyemasszát ízesítjük a narancshéjjal, a rummal, a vaníliával és a cukorral. Ezután gyúrható masszát keverünk belőle a kekszmorzsával, és kb. 40 grammos golyócskákat formázunk. A golyócskákat kicsit megsodorjuk, és egy fóliával vagy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket úgy, hogy kicsit megnyomjuk, hogy lapos legyen az aljuk. Ezután mélyhűtőbe rakjuk kb. 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek.
A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és a kifagyott gesztenyehengereket beledobjuk, majd egy villa segítségével kiemeljük, és sütőpapírral bélelt tálcára vagy gitterrácsra fektetjük. Hagyjuk kidermedni, majd zsírpapírba csomagoljuk.
Ha tetszett a gesztenyés szaloncukor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Gesztenye minden mennyiségben:
Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással
Ha pedig ráértek, mindenképpen készítsétek el szinte minden gesztenyés étel alapját, a sült gesztenyét! A sült gesztenyével egy probléma van, mégpedig az, hogy sosem elég. Ezenfelül macerás, de a frissen sütött gesztenye illata és íze minden percért kárpótolni fog.