Hirdetés

Hozzávalók

35 - 40
db szaloncukorhoz
+

A körtéshez

Hozzávaló kipipálva
400 ml körtelé
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag agartin

A narancsoshoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml 100%-os narancslé
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
2 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek kandírozott narancshéj
Hozzávaló kipipálva
1 csomag agartin

A csokiréteghez

Hozzávaló kipipálva
200 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
50 g fehér csokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zselés szaloncukor házilag

Nemcsak Kevin nélkül, de szaloncukor nélkül sincs karácsony! Főleg, ha azt saját kezűleg készíti az ember. És nyugodtan vonjátok be a gyerekeket is, biztos élvezni fogják.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

35 - 40
db szaloncukorhoz
+

A körtéshez

Hozzávaló kipipálva
400 ml körtelé
Hozzávaló kipipálva
2 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag agartin

A narancsoshoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml 100%-os narancslé
Hozzávaló kipipálva
1 rúd fahéj
Hozzávaló kipipálva
2 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek kandírozott narancshéj
Hozzávaló kipipálva
1 csomag agartin

A csokiréteghez

Hozzávaló kipipálva
200 g étcsokoládé
Hozzávaló kipipálva
50 g fehér csokoládé
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A körtés verzióhoz a körtelevet feltesszük főni 2 rúd fahéjjal és a cukorral, majd mikor felforrt, hozzáadjuk az agartint, és további 2-3 percig főzzük. Egy kis tepsit vagy formát, amiben dermeszteni fogjuk, benedvesítünk vízzel, és egy folpackot teszünk bele. Beleöntjük a körtelevet, egy kicsit kihűtjük, majd hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük kb. 30-45 percre, hogy megdermedjen. 

A narancsos verzióhoz a narancslevet szintén feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a kandírozott narancshéjat. Amikor elkezd forrni, hozzákeverjük az agartint, és ezt is 2-3 percig rotyogtatjuk, majd szintén a folpackkal bélelt tálba öntjük, eloszlatjuk benne a narancshéjakat, és hűtőbe tesszük.

Amikor megdermednek a folyadékok, kivesszük őket a hűtőből, és hosszú késsel levágjuk a széleiket, majd körülbelül 1,5 x 3 cm-es darabokra vágjuk.

Egy edényben vizet forralunk, majd ráhelyezünk egy tálat. Ügyeljünk rá, hogy ne lógjon bele az alja a vízbe. Beleszórjuk a csokit, és felolvasztjuk. A kis zselédarabokat belemártjuk az olvasztott csokiba, majd egy sütőpapírra helyezzük őket, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajtuk a csoki.

Az imént leírtak alapján a fehér csokit is felolvasztjuk, és egy rácsurgatjuk a megdermedt szaloncukrokra, majd hagyjuk, hogy a fehér csoki is megdermedjen.

Szaloncukor variációk
Szaloncukor variációk

Zsírpapírból körülbelül 7 x 13 centis darabokat vágunk, és becsomagoljuk a szaloncukrokat, hogy a fa alá kerülhessenek. Ha addig kibírjátok. 🙂

Ha tetszett a zselés szaloncukor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?