A cukkiniket alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a parmezánt pedig lereszeljük. A pesztó összeállításához egy turmixban krémesre zúzzuk őket a többi hozzávalóval. Csatos üvegben, hűtőben tároljuk.
Cukkinipesztó (Fotó: Street Kitchen)
Ezek a cukkinis recept is érdekelhetnek a Street Kitchenről:
Ez az egyszerű, sütés és főzés nélküli cukkinipesztó tökéletes mártogatós, szendvicsfeltét, de miért ne dobhatnál fel vele egy tésztát is? A friss és egészséges alapanyagoknak köszönhetően garantáltan ez lesz az új kedvenc pesztód!
Hozzávalók
700 - 750 ml pesztóhoz
2 db
cukkini
100 g
parmezán
80 g
fenyőmag
200 ml
olívaolaj
1 csokor
bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
4 - 5 csipet
só
A cukkiniket alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a parmezánt pedig lereszeljük. A pesztó összeállításához egy turmixban krémesre zúzzuk őket a többi hozzávalóval. Csatos üvegben, hűtőben tároljuk.
Cukkinipesztó (Fotó: Street Kitchen)
Ezek a cukkinis recept is érdekelhetnek a Street Kitchenről:
Ha tetszett a cukkinipesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!