Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g brokkoli
- 1 db tojás
- 40 g bébispenót
- só, bors
- 40 g zabliszt
- 40 g rizsliszt
- 100 ml víz
- 130 g cukkini
- 6 ek olívaolaj
A joghurthoz
- 80 g zsírszegény joghurt
- 40 g sriracha
Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g brokkoli
- 1 db tojás
- 40 g bébispenót
- só, bors
- 40 g zabliszt
- 40 g rizsliszt
- 100 ml víz
- 130 g cukkini
- 6 ek olívaolaj
A joghurthoz
- 80 g zsírszegény joghurt
- 40 g sriracha
A fokhagymát, a brokkolit, a tojást és a spenótot egy aprítógéppel homogén állagúra zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a liszteket, elkeverjük, majd felhúzzuk 100 ml vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
A joghurtot kikeverjük a srirachával. A cukkinit hosszában félbevágjuk kétszer, majd kivágjuk a szivacsos magját, és srégen felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajon közepes/magas hőfokon nagyjából 4 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Két tapadásmentes, sütőbe tehető (fémnyelű) serpenyőbe öntünk serpenyőnként 1-2 evőkanál olívaolajat, majd kettéosztjuk a palacsintatésztát, és közepes hőfokon, 3-4 perc alatt megsütjük a palacsinták egyik oldalát. Teszünk a tetejükre a cukkiniből, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a két serpenyőt, és 5 perc alatt készre sütjük a palacsintákat. A csípős joghurttal megcsorgatva, pár levél bébispenóttal fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Zabos ételek a Street Kitchenről:
Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 12 g
Kalória: 290 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 18.31 g
Szénhidrát: 71.25 g
Zsír: 23.2 g
Kalória: 579.54 kcal