Hirdetés

Gyömbéres meggylekvár

Hozzávalók

2
db 0,5 literes üveghez
+
1 kg magozott meggy
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
2 cm friss gyömbér
500 g Koronás Befőzőcukor 2:1
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Gyömbéres meggylekvár

A meggylekvár már önmagában is egy jó dolog. A fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér csak még jobbá teszi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
db 0,5 literes üveghez
+
1 kg magozott meggy
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
2 cm friss gyömbér
500 g Koronás Befőzőcukor 2:1
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A meggy felét egy botmixer segítségével pürésítjük, majd belekeverjük az egész meggyszemeket is, és egy közepes lábasban, közepesen erős lángon elkezdjük főzni.

Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a gyömbért. Beletesszük a befőzőcukrot, és forrástól számítva 4 percig főzzük.

gyömbéres meggylekvár

Üvegekbe tesszük a lekvárt, és már gondolkodhatunk is azon, mibe tegyük, mire kenjük. Arra ügyeljünk, hogy egy héten belül fogyjon is el. De ezzel szerintem nem lesz gond. 🙂

Gyömbéres meggylekvár
Gyömbéres meggylekvár

Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a gyömbéres meggylekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?