A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg magozott meggy
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 2 cm friss gyömbér
- 500 g befőzőcukor 2:1
A befőzés támogatója a
A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg magozott meggy
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 2 cm friss gyömbér
- 500 g befőzőcukor 2:1
A meggy felét egy botmixer segítségével pürésítjük, majd belekeverjük az egész meggyszemeket is, és egy közepes lábasban, közepesen erős lángon elkezdjük főzni.
Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a gyömbért. Beletesszük a befőzőcukrot, és forrástól számítva 4 percig főzzük.
Üvegekbe tesszük a lekvárt, és már gondolkodhatunk is azon, mibe tegyük, mire kenjük. Arra ügyeljünk, hogy egy héten belül fogyjon is el. De ezzel szerintem nem lesz gond. 🙂
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a gyömbéres meggylekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!