Hirdetés
Instant

Kápiapesztó

Hozzávalók

kb
500
g pesztóhoz
+
7 db kápia paprika (nagy)
100 g fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
40 g szárított paradicsom
1 db piros chilipaprika
150 g parmezán
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kápiapesztó

Mint bármilyen pesztó, ez is tökéletes tésztákhoz, szendvicsekhez, bruschettára, húsra vagy akármire. Ha kicsit pikánsabbra szeretnétek, nyugodtan tegyetek bele több chilit, vagy ha a natúrabb ízekért vagytok oda, akkor hagyjátok el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

kb
500
g pesztóhoz
+
7 db kápia paprika (nagy)
100 g fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
40 g szárított paradicsom
1 db piros chilipaprika
150 g parmezán
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kápia paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd egy tálba tesszük és 10 percre fóliával lefedjük. Ezután meghámozzuk, eltávolítjuk a magját és hagyjuk kihűlni. 

A fenyőmagot egy száraz serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd robotgépbe tesszük a kápia paprikával, a fokhagymával, az olívaolajjal és a szárított paradicsommal. 

A chilit forrásban lévő vízben 2-4 percig főzzük, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni, és a robotgépbe téve az egészet pürésítjük. Ha ez kész, hozzákeverjük a reszelt parmezánt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a kápiapesztó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások