A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és ha egy kis színt kapott, felöntjük a tejjel, majd elkeverjük csomómentesre, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a mustárt, a sajtot, majd megszórjuk a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Alaposan elkeverjük. Ha felolvadt a sajt, elzárjuk, összeforgatjuk a tésztával, és tálaljuk.
Macandcheesealaprecept
Millió variációja van az amerikai sajtos tésztának: sörrel, baconnel, kolbásszal stb. De ez csak akkor valósul meg, ha igazán jó alapreceptünk van, úgyhogy először ezt csekkoljátok, és utána mehet a turbózás. :D
Amikor már azt gondolod, hogy sajtból sosem elég, akkor jön a mac and cheese. Ez az amerikai klasszikus krémes, gazdag és alaprecept létére hihetetlen izgalmas. Mutatjuk, hogyan készül!
Hozzávalók
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és ha egy kis színt kapott, felöntjük a tejjel, majd elkeverjük csomómentesre, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a mustárt, a sajtot, majd megszórjuk a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Alaposan elkeverjük. Ha felolvadt a sajt, elzárjuk, összeforgatjuk a tésztával, és tálaljuk.

Próbáld ki magában vagy sült formában pirított sajtréteggel és ropogós zsemlekéreggel: akár egy filmnézős estére is tökéletes.
Ha kedvet kaptál a sajtos tésztákhoz, akkor oldalunkon még több variáció vár:
Ha tetszett a mac and cheese alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




