Hozzávalók
- 150 g szilárd kókuszzsír
- 45 g olaj
- 55 g repceolaj
- 2 ½ db tojássárgája (M-es)
- 50 ml tej (2,8%-os)
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk fokhagyma-granulátum
- 0.25 mk fehér bors
- 2 tk citromlé
- só
- ½ db citrom héja
Hozzávalók
- 150 g szilárd kókuszzsír
- 45 g olaj
- 55 g repceolaj
- 2 ½ db tojássárgája (M-es)
- 50 ml tej (2,8%-os)
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk fokhagyma-granulátum
- 0.25 mk fehér bors
- 2 tk citromlé
- só
- ½ db citrom héja
A kókuszzsírt egy gyorsforralóba tesszük, és megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a növényi olajakat. A tojássárgáját felverjük, a tejben elkeverjük a fűszereket, a citrom levét pedig kifacsarjuk.
A tojássárgáját apránként, folyamatosan habverővel kevergetve a zsiradékhoz csurgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, különben összerántja a tojást, és inkább rántotta lesz a végeredmény, mintsem margarin. 🙂 Ezután a fűszeres tejet is hozzákeverjük a tojásos zsiradékhoz, majd a citrom levét is beleöntjük, és sózzuk.
Egy nagyobb tálba jeges vizet teszünk, és belerakjuk a margarint. Folyamatosan kevergetve sűrű állagúra dolgozzuk, majd hűtőben tovább dermesztjük.
A tetejére reszelünk a citrom héjából és megszórjuk bazsalikommal.
Ha tetszett a házi margarin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!