Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1
kis tálhoz
+
150 g szilárd kókuszzsír
45 g olaj
55 g repceolaj
2 ½ db tojássárgája (M-es)
50 ml tej (2,8%-os)
1 mk bazsalikom
1 mk fokhagyma-granulátum
0.25 mk fehér bors
2 tk citromlé
½ db citrom héja
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi margarin

Biztos sokan feltettétek már magatoknak a kérdést, hogy hogy a manóba készíthetnétek otthon házi margarint. Nos, a válasz nagyon egyszerű. Mutatom is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
kis tálhoz
+
150 g szilárd kókuszzsír
45 g olaj
55 g repceolaj
2 ½ db tojássárgája (M-es)
50 ml tej (2,8%-os)
1 mk bazsalikom
1 mk fokhagyma-granulátum
0.25 mk fehér bors
2 tk citromlé
½ db citrom héja
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kókuszzsírt egy gyorsforralóba tesszük, és megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a növényi olajakat. A tojássárgáját felverjük, a tejben elkeverjük a fűszereket, a citrom levét pedig kifacsarjuk. 

A tojássárgáját apránként, folyamatosan habverővel kevergetve a zsiradékhoz csurgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, különben összerántja a tojást, és inkább rántotta lesz a végeredmény, mintsem margarin. 🙂 Ezután a fűszeres tejet is hozzákeverjük a tojásos zsiradékhoz, majd a citrom levét is beleöntjük, és sózzuk.

Egy nagyobb tálba jeges vizet teszünk, és belerakjuk a margarint. Folyamatosan kevergetve sűrű állagúra dolgozzuk, majd hűtőben tovább dermesztjük.

A tetejére reszelünk a citrom héjából és megszórjuk bazsalikommal.

Házi margarin
Házi margarin

Ha tetszett a házi margarin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások