Hirdetés
Instant

Megúszós berni mártás

Hozzávalók

1
adaghoz
+
1 tk morzsolt tárkony
20 ml fehérborecet
150 g vaj
4 db tojássárgája
100 ml víz
1 db citrom héja
1 csipet só
1 csipet cukor
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Megúszós berni mártás

Steaket enni mindig jó, egy jó mártással pedig csak fokozhatjuk az élményeket. Ez a változat az eredetihez képest zsírszegényebb, és az elkészítése is nagyságrendekkel egyszerűbb. Ha van friss tárkonyotok, természetesen azt használjátok, de az íz így is átjön.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
adaghoz
+
1 tk morzsolt tárkony
20 ml fehérborecet
150 g vaj
4 db tojássárgája
100 ml víz
1 db citrom héja
1 csipet só
1 csipet cukor
frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tárkonyt elkeverjük az ecetben, 5 percet állni hagyjuk, majd a többi összetevővel egy kis lábasban vagy gyorsforralóban összekeverjük, és közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre melegítjük. Először felhabzik majd, de miután elült a hab, 2-3 perc alatt besűrűsödik, és ott már vigyázni kell, nehogy túlmelegítsük, és rántotta legyen belőle.

Megúszós berni mártás tálalása

Ha tetszett a megúszós berni mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások