Hozzávalók
- 1 tk morzsolt tárkony
- 20 ml fehérborecet
- 150 g vaj
- 4 db tojássárgája
- 100 ml víz
- 1 db citrom héja
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- frissen őrölt bors
Hozzávalók
- 1 tk morzsolt tárkony
- 20 ml fehérborecet
- 150 g vaj
- 4 db tojássárgája
- 100 ml víz
- 1 db citrom héja
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- frissen őrölt bors
A tárkonyt elkeverjük az ecetben, 5 percet állni hagyjuk, majd a többi összetevővel egy kis lábasban vagy gyorsforralóban összekeverjük, és közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre melegítjük. Először felhabzik majd, de miután elült a hab, 2-3 perc alatt besűrűsödik, és ott már vigyázni kell, nehogy túlmelegítsük, és rántotta legyen belőle.
Ha tetszett a megúszós berni mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!