Hozzávalók
- 2 ½ dl áfonyalé (vagy más gyümölcslé)
- 7 lap zselatin lap (ha esetleg narancs, mangó vagy ananászlével dolgozunk ez a mennyiség inkább csak 6)
- 2 ek cukor
- 200 g 70%-os csokoládé
OMG: zselés szaloncukor
Hozzávalók
- 2 ½ dl áfonyalé (vagy más gyümölcslé)
- 7 lap zselatin lap (ha esetleg narancs, mangó vagy ananászlével dolgozunk ez a mennyiség inkább csak 6)
- 2 ek cukor
- 200 g 70%-os csokoládé
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a forró gyümölcslében. Kiöntjük szilikon jégkockatartóba vagy egy nagy négyzetes szilikon formába és legalább 3 órát (de akár egy estét) hűtőben állni hagyjuk.
A csoki ¾-ét vízgőz felett felolvasztjuk, úgy hogy a víz épp, hogy csak gyöngyözzön és a keverőtál alja ne érjen bele a vízbe. Ha felolvadt a csoki, levesszük a tálat és belekeverjük a maradék csokit, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre, langyosra hűlni.
A zselatinkockákat kiszedjük a tartóból, ha egy naggyal dolgoztunk, akkor felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapokra és, még amíg hűtő hideg, addig megmártjuk a szobahőmérsékletű, folyékony csokiban. Végül egy sütőpapíron landol, ahol megvárjuk, hogy megszilárduljon, és már jön is a csomagolás, ehhez kb. 11*16 cm-es papírra van szükségetek.