A puncsfagyi elkészítéséhez a mézet, a citromlevet, a baracklekvárt és a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk az ételfestéket, majd azzal is habosra turmixoljuk. Fagyigépbe tesszük a keveréket, és elkezdjük kifagyasztani.
A babapiskótát morzsás állagúra zúzzuk, a mazsolát pedig 5 percig főzzük vízben, majd leszűrjük és lehűtjük. Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a mazsola, a már majdnem teljesen kész fagyihoz keverjük a babapiskótával együtt. Amennyiben nincs fagyigépünk, a keveréket tegyük a fagyasztóba, és óránként keverjük át jó alaposan, egészen addig, amíg krémesre nem fagy.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Fagyasztás: 90 perc (géppel)
- Összesen: 105 perc
Még több fagyi:
Cukormentes eperfagyi
Banános-epres fagyi
Málnás görögjoghurt-fagyi