Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zsírjában sült libamáj

Hozzávalók

500 g libamáj
500 g libazsír
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 l tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zsírjában sült libamáj

Ez a legjobb vendégváró, ha nem akarsz sokat pepecselni a konyhában. Akár karácsonyi vendégségre, akár szilveszteri buliba is tökéletes, de még a buli után, másnap is jól jöhet egy kis libazsíros kenyér. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

500 g libamáj
500 g libazsír
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 l tej
Bevásárlólistához adom

A májat legalább 2 órára, de akár egy éjszakára, tejbe áztatjuk és hűtőbe tesszük.

Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, és egy papírtörlővel letörölgetjük róla a tejet. A zsírt felhevítjük egy lábasban, és beletesszük a májat. A hőfokot alacsonyra véve, 10 percig hagyjuk sülni.

Ezután óvatosan megfordítjuk,  mellészórjuk a fokhagymát és a félbevágott vöröshagymát és további 10 percig sütjük, de ezúttal lefedjük a lábost. Ha letelt az idő, egy hőálló tálba tesszük a májat, a zsírt pedig rászűrjük a tetejére. Hagyjuk kihűlni, azután hűtőben tároljuk.

Lilahagymával és friss kenyérrel a legfinomabb!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások