Ázsiai kaják

Kínaicsípős-feketeszezámoskáposztasaláta

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Hozzávalók
350 g
káposzta
160 g
sárgarépa
0.5 mk
100 ml
100%-os almalé
1 - 2 tk
csípőspaprika-krém
2 ek
méz
1 ek
almaecet
1 tk
étkezési keményítő
1 csokor
petrezselyem
1 tk
fekete szezámmag

Elkészítés

A kínai csípős-fekete szezámos káposztasalátához a káposztát és a répát nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, besózzuk, és félretesszük. Egy gyorsforralóba öntjük az almalevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet, a mézet és az almaecetet, majd forráspontig melegítjük. Ekkor a szószból 1-2 kanállal kiveszünk egy tálba, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük, és besűrítjük vele a szószt, ezután hagyjuk kissé kihűlni.

A besózott zöldségeket kinyomkodjuk, visszatesszük a tálba, és ráöntjük a mázat. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, összekeverjük, majd hagyjuk 1-2 óráig a hűtőben pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.

kinai-csipos-fekete-szezamos-kaposztasalata-5
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Összesen: 75 perc

Még több csípős ázsiai kaja:

Csirkés thai kuszkusz

Csípős pacal zöldségekkel

Csípős-savanyú leves

www.streetkitchen.hu

Aki szereti a csípőset, annak ezt a salátát feltétlen ki kell próbálnia! Szuper kísérője akár egy jó sült oldalasnak vagy bármilyen sült húsnak. De azon sem lepődnék meg, ha arra a sorsra jutna, mint nálam, hogy nem éli meg, míg a hús elkészül, annyira eteti magát.

Hozzávalók

2 főre
350 g
káposzta
160 g
sárgarépa
0.5 mk
100 ml
100%-os almalé
1 - 2 tk
csípőspaprika-krém
2 ek
méz
1 ek
almaecet
1 tk
étkezési keményítő
1 csokor
petrezselyem
1 tk
fekete szezámmag

A kínai csípős-fekete szezámos káposztasalátához a káposztát és a répát nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, besózzuk, és félretesszük. Egy gyorsforralóba öntjük az almalevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet, a mézet és az almaecetet, majd forráspontig melegítjük. Ekkor a szószból 1-2 kanállal kiveszünk egy tálba, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük, és besűrítjük vele a szószt, ezután hagyjuk kissé kihűlni.

A besózott zöldségeket kinyomkodjuk, visszatesszük a tálba, és ráöntjük a mázat. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is, összekeverjük, majd hagyjuk 1-2 óráig a hűtőben pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.

kinai-csipos-fekete-szezamos-kaposztasalata-5
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 60 perc
  • Összesen: 75 perc

Még több csípős ázsiai kaja:

Csirkés thai kuszkusz

Csípős pacal zöldségekkel

Csípős-savanyú leves

Ha tetszett a Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept