Hozzávalók
- 200 g csirkemell
- 150 g vöröshagyma
- 150 g piros pritaminpaprika
- 1 ek kókuszolaj
- 1 szál citromnád
- 5 - 6 db kaffirlime-levél
- 1 ek currypor
- 2 ek vöröscurry-paszta
- 100 ml light kókusztej
- 400 ml alaplé vagy víz
- 1 ek halszósz
- só, bors
- 1 db lime
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csokor koriander
- 200 g kuszkusz
- 20 g mungóbabcsíra
Hozzávalók
- 200 g csirkemell
- 150 g vöröshagyma
- 150 g piros pritaminpaprika
- 1 ek kókuszolaj
- 1 szál citromnád
- 5 - 6 db kaffirlime-levél
- 1 ek currypor
- 2 ek vöröscurry-paszta
- 100 ml light kókusztej
- 400 ml alaplé vagy víz
- 1 ek halszósz
- só, bors
- 1 db lime
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csokor koriander
- 200 g kuszkusz
- 20 g mungóbabcsíra
A csirkés thai kuszkuszhoz először a csirkét, a hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk. Ezeket egy wokban magas hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon a citromnáddal és kaffirlime-levéllel együtt. Hozzáadjuk a curryport és a vöröscurry-pasztát, majd egy perc pirítás után felöntjük a kókusztejjel és az alaplével. Belerakjuk a halszószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, és hozzáadjuk az édesítőszert, valamint az aprított koriander nagy részét is. Beleöntjük a kuszkuszt, elzárjuk a hőt, és lefedve hagyjuk állni 5 percig, hogy megdagadjon. A maradék koriander levelekkel és mungóbab csírával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a csirkés thai kuszkusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha te is bírod a pikáns, ázsiai ízvilágot, akkor ezekre a thai kaják is tuti rákattansz majd:
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel
Földimogyorós-csirkés kamu pad thai
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 89 g
Zsír: 19 g
Kalória: 712 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 82.19 g
Szénhidrát: 177.1 g
Zsír: 38.67 g
Kalória: 1424.75 kcal