Hozzávalók
- 10 cm gyömbér
- 5 szál újhagyma
- 4 db babérlevél
- 4 db csillagánizs
- 4 ek kínai főzőbor
- 500 g marhapacal
- ½ fej lila hagyma
- 3 db hegyes erős paprika
- 2 db chilipaprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 1 ek fekete rizsecet
- 1 tk fehér bors
- ½ ek kristálycukor
- 1 tk só
- 4 ek étolaj
Hozzávalók
- 10 cm gyömbér
- 5 szál újhagyma
- 4 db babérlevél
- 4 db csillagánizs
- 4 ek kínai főzőbor
- 500 g marhapacal
- ½ fej lila hagyma
- 3 db hegyes erős paprika
- 2 db chilipaprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 1 ek fekete rizsecet
- 1 tk fehér bors
- ½ ek kristálycukor
- 1 tk só
- 4 ek étolaj
A csípős pacalhoz a gyömbér egyik felét felcsíkozzuk, a másik felét felszeleteljük, az újhagymát pedig nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk, majd beletesszük a gyömbérszeleteket, az újhagymát, a babérlevelet, a csillagánizst és 2 evőkanál főzőbort, végül az előfőzött pacalt is hozzáadjuk.
Érdemes előfőzött pacalt használni, mert a nyers pacalt akár 3-4 órán keresztül is főzni kell. Nagy lángon forrásig hevítjük, majd kisebb lángra kapcsolunk és fedő alatt, 30 percen keresztül főzzük. Miután ezzel megvagyunk, hideg vízzel átöblítjük.
Időközben a lila hagymát csíkokra vágjuk, a hegyes erős paprikát kimagozzuk és szintén felcsíkozzuk, a chilipaprikát srégen karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy tálkában összekeverjük a másik 2 evőkanál főzőbort, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a rizsecetet, a fehér borsot, a cukrot és a sót, majd félretesszük későbbi felhasználásra.
Egy wokban olajat melegítünk, hozzáadjuk a csíkozott gyömbért, a lila hagymát és az aprított fokhagymát, majd kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a pacalt és tovább pirítjuk 3 percig, majd hozzáadjuk a paprikát és a chilit. 1 percig forgatjuk a wokban, beleöntjük az előkevert szószunkat, majd további 2 perc pirítást követően tálalhatunk is.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a csípős pacal zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!