A diétás saláta dresszingjéhez a friss chilipaprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A káposztát 3x3 cm-es szeletekre vágjuk a könnyebb fogyasztás érdekében. Az uborkát felkockázzuk, a laskagombát pedig csíkokra vágjuk. Egy fazékban vizet melegítünk és megsózzuk, majd a gombát és a káposztát 3 percig előfőzzük, ezután hideg vízben átfuttatva lehűtjük.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítünk, és enyhén megpirítjuk a chilit és a fokhagymát. Egy tálkában összekeverjük a pirított szezámmagot és a csípőspaprika-port, hozzáadjuk a fokhagymás-chilis olajat, majd fűszerezzük cukorral, rizsecettel és szójaszósszal. Az így kapott mixet felöntjük egy kevés vízzel.
Egy salátástálba tesszük a lecsöpögtetett káposztát és laskagombát, az uborkát, felöntjük a kikevert salátaöntettel és alaposan átkeverjük. A tojásokból egy evőkanál olajon, közepes hőfokon tükörtojást sütünk, megfordítjuk, hogy a sárgája is átsüljön, majd felszeletelve hozzákeverjük a salátánkhoz, és készen is van a fűszeresen finom diétás salátánk!

- Elkészítési idő: 25 perc
Mengyi összes receptje egy csoda! Jöjjön is pár régebbi étel, amit elkészített a bázison, és imádtuk...szerintünk ti is csípnétek!
Bhuna Khichuri - különleges bangladesi rizs