Hozzávalók
- 200 g sertéslapocka
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek gochujang (koreai chilipaszta)
- 4 ek kacsazsír
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 ½ db lime
- 2 ek halszósz
- só, bors
A savanyúsághoz
- 1 szál sárgarépa (180 g/szál)
- ½ db jégcsapretek
- só
- 1 ek kristálycukor
- 3 - 4 ek 10%-os ételecet
- 3 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- 2 db bagett
- ½ csokor koriander
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
Hozzávalók
- 200 g sertéslapocka
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek gochujang (koreai chilipaszta)
- 4 ek kacsazsír
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 ½ db lime
- 2 ek halszósz
- só, bors
A savanyúsághoz
- 1 szál sárgarépa (180 g/szál)
- ½ db jégcsapretek
- só
- 1 ek kristálycukor
- 3 - 4 ek 10%-os ételecet
- 3 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- 2 db bagett
- ½ csokor koriander
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
A bánh mí szendvics első lépéseként a sertésrillette-et készítjük el. Ehhez a sertéslapockát bő vízben, kb. 4 óra alatt puhára főzzük egy lábasban. Amikor megpuhult, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd szálaira szedjük és ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a koreai chilipasztát, a zsírt, az őrölt köményt, az őrölt koriandermagot, a lime levét, a halszószt, a sót és a borsot. Az egészet összekeverjük, és ha esetleg száraz lenne, akkor egy kevés alaplevet is hozzáadunk. Ha összeállt, félretesszük és tálalásig pihentetjük.
A savanyúsághoz a sárgarépát és a jégcsapretket meghámozzuk és vékony csíkokra összevágjuk. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel és reszelt fokhagymával. Körülbelül 30 percet hagyjuk marinálódni, ezalatt egy édes-sós ízvilágot kell kapnia a zöldségeknek.
Tálaláskor a bagettet félbevágjuk és megtöltjük a sertésrillette-tel, belepakoljuk a savanyított zöldségeket és a vékonyra szeletelt lila hagymát, és korianderlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 5 óra
Ha tetszett a sertés banh mi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!