Ázsiai kaják

Tépettcsirkehúsossalátahidegen

Tépett csirkehúsos saláta hidegen

Hozzávalók
A chiliolajhoz (8 főre)
2 ek
chilipehely
1 mk
fehér bors
2 ek
szezámmag
1 ek
1 ek
víz
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
250
ml napraforgóolaj
1 db
csillagánizs
A csirkehúsos salátához
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
2 db
csirkecombfilé
2
cm gyömbér
1 szál
újhagyma
2 ek
főzőbor
Az öntethez
2 ek
házi chiliolaj
2 ek
osztrigaszósz
1 ek
világos szójaszósz
2 ek
fekete rizsecet vagy balzsamecet
1 tk
kristálycukor
0.5 tk

Elkészítés

A tépett csirkehúsos saláta hidegen elkészítésének első lépéseként összedobjuk a házi chiliolajat. Egy hőálló tálkába helyezzük a chilipelyhet, a fehér borsot, a szezámmagot és a sót. Egy kevés vízzel benedvesítjük az egész mixet (így nem fog odaégni a végén), majd alaposan összekeverjük.

A lila hagymát csíkokra, a fokhagymát és a gyömbért pedig darabokra vágjuk. A serpenyőben olajat melegítjük, majd előpirítjuk benne a lila hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csillagánizst. Közepes lángon pirítjuk, majd amikor aranybarnára sültek a hagymák, egy szűrőn keresztül egyből rászűrjük a chilipelyhes mixbe. A sistergő olajban azonnal kijönnek az aromák, ezzel készen is van a házi chiliolajunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc

Tépett csirkehúsos saláta:

A tépett csirkehúsos saláta elkészítéséhez a fokhagymát és a koriandert felaprítjuk. A csirkét forrásban lévő vízben, nagy lángon kb. 20 percig előfőzzük a szeletelt gyömbérrel és újhagymával, valamint a főzőborral együtt. Amikor elkészült, jeges vízbe helyezzük 10 percre, hogy lehűljön, így a csirke húsa rugalmasabb lesz. 

Amíg hűl a húsunk, a salátaöntet hozzávalóit összekeverjük egy tálban.

A csirkehúst kivesszük a jeges vízből, egy konyharuhával kicsit leitatjuk róla a vizet, majd egy villa segítségével csíkokra tépkedjük. A tálalóedénybe tesszük a csirkét, és hozzákeverjük az aprított koriandert és a felszeletelt fokhagymát. Ráöntjük az öntetet, kicsit elkeverjük, és készen is vagyunk. Ha csípősebben szeretnéd, akkor akár friss chilikarikákat is keverhetsz bele.

tepett-csirkehusos-salata-hidegen
Tépett csirkehúsos saláta hidegen (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több szuper recept csirkéből:

Csirkés souvlaki tzatzikivel

Olasz kenyérsaláta

Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke

www.streetkitchen.hu

Ha nem kedvelitek annyira a salátákat, ennek a csirkés változatnak akkor is adjatok egy esélyt! Igazi ízkavalkád!

Hozzávalók

2 főre
A chiliolajhoz (8 főre)
2 ek
chilipehely
1 mk
fehér bors
2 ek
szezámmag
1 ek
1 ek
víz
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2
cm gyömbér
250
ml napraforgóolaj
1 db
csillagánizs
A csirkehúsos salátához
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
2 db
csirkecombfilé
2
cm gyömbér
1 szál
újhagyma
2 ek
főzőbor
Az öntethez
2 ek
házi chiliolaj
2 ek
osztrigaszósz
1 ek
világos szójaszósz
2 ek
fekete rizsecet vagy balzsamecet
1 tk
kristálycukor
0.5 tk

A tépett csirkehúsos saláta hidegen elkészítésének első lépéseként összedobjuk a házi chiliolajat. Egy hőálló tálkába helyezzük a chilipelyhet, a fehér borsot, a szezámmagot és a sót. Egy kevés vízzel benedvesítjük az egész mixet (így nem fog odaégni a végén), majd alaposan összekeverjük.

A lila hagymát csíkokra, a fokhagymát és a gyömbért pedig darabokra vágjuk. A serpenyőben olajat melegítjük, majd előpirítjuk benne a lila hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csillagánizst. Közepes lángon pirítjuk, majd amikor aranybarnára sültek a hagymák, egy szűrőn keresztül egyből rászűrjük a chilipelyhes mixbe. A sistergő olajban azonnal kijönnek az aromák, ezzel készen is van a házi chiliolajunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc

Tépett csirkehúsos saláta:

A tépett csirkehúsos saláta elkészítéséhez a fokhagymát és a koriandert felaprítjuk. A csirkét forrásban lévő vízben, nagy lángon kb. 20 percig előfőzzük a szeletelt gyömbérrel és újhagymával, valamint a főzőborral együtt. Amikor elkészült, jeges vízbe helyezzük 10 percre, hogy lehűljön, így a csirke húsa rugalmasabb lesz. 

Amíg hűl a húsunk, a salátaöntet hozzávalóit összekeverjük egy tálban.

A csirkehúst kivesszük a jeges vízből, egy konyharuhával kicsit leitatjuk róla a vizet, majd egy villa segítségével csíkokra tépkedjük. A tálalóedénybe tesszük a csirkét, és hozzákeverjük az aprított koriandert és a felszeletelt fokhagymát. Ráöntjük az öntetet, kicsit elkeverjük, és készen is vagyunk. Ha csípősebben szeretnéd, akkor akár friss chilikarikákat is keverhetsz bele.

tepett-csirkehusos-salata-hidegen
Tépett csirkehúsos saláta hidegen (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több szuper recept csirkéből:

Csirkés souvlaki tzatzikivel

Olasz kenyérsaláta

Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke

Ha tetszett a Tépett csirkehúsos saláta hidegen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept