A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 25 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 350 ml habtejszín
- 15 g finomliszt
- 1 db tojássárgája
- ½ csokor friss kakukkfű
- 1 tk Cayenne-bors
- ½ db citrom leve
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 25 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 350 ml habtejszín
- 15 g finomliszt
- 1 db tojássárgája
- ½ csokor friss kakukkfű
- 1 tk Cayenne-bors
- ½ db citrom leve
A tejszínes-fokhagymás csirke elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Közben a csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Ezután mehet a vöröshagymához, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk, amíg a húson megjelennek kisebb aranybarna foltok. A fokhagymagerezdeket átnyomjuk egy fokhagymanyomón, hozzáadjuk az alaphoz, majd alaposan elkeverjük és 1-2 percig tovább pirítjuk.
Egy mérőpohárba kimérjük a tejszínt, beletesszük a lisztet és egy tojássárgáját, habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez és elkeverjük. Beleszórjuk a friss kakukkfűleveleket, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a Cayenne-bors, majd alacsony lángon főzzük 5-7 percig, végül belefacsarjuk fél citrom levét.
Mikróban dupla mennyiségű vízben készítettem mellé bulgurt, de bármilyen köret tökéletes lehet hozzá: főtt burgonya, kuszkusz, rizs vagy egy király tagliatelle.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tejszínes-fokhagymás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ti se szerettek sokat mosogatni? Nem is kell! Szerencsére sok kaja készíthető egyetlen serpenyőben vagy lábasban. Íme még több recept, amiért rajongani fogtok, mert mindegyik elkészíthető egy edényben:
Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne