Hirdetés
Bespájzolva

Káposztás lecsó tejföllel

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
6 - 8 ek sertészsír vagy olaj
380 g hagyma
400 g káposzta
½ db hegyes erős paprika
500 g paprika
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg paradicsom
130 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Káposztás lecsó tejföllel

Ez a recept tökéletes bográcsban lenne, ahogy Apa csinálja, de se Apa nem volt itt, se a bogrács. :D Sebaj, így sem rossz a végeredmény, csak kicsit más.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
6 - 8 ek sertészsír vagy olaj
380 g hagyma
400 g káposzta
½ db hegyes erős paprika
500 g paprika
4 - 5 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg paradicsom
130 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A felszeletelt hagymát, káposztát, kétféle paprikát és fokhagymát a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit kezdenek összeesni, hozzárakjuk a szeletelt paradicsomot, és ha szükséges, kevés vizet öntünk rá (ha esetleg nem elég lédús a paradicsomunk). Addig főzzük, amíg meg nem főttek a zöldségek és össze nem rottyant az egész.
A tejfölhöz szedünk egy keveset a forró lecsóból, hőkiegyenlítünk, majd beleöntjük a lecsóba, ízlés szerint sózzuk, buggyantunk rajta egyet, és elzárjuk.

Ha tetszett a káposztás lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások