Ha azt hittétek, hogy a mexikói melegszendvicskrém csak kenyérre kenve működik, hát tévedtek! Egy kis kreativitással, na meg némi fűszerrel ilyen szuper pastákat gyárthattok - mindezt szinte percek alatt. Ha még a diákéveket tapossátok, vagy csak folyton rohanásban vagytok, mindenképpen mentsétek le ezt a receptet, mert bármikor jól jöhet és bármilyen más szendvicskrémmel működhet.
A tésztát lobogó vízben kifőzzük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, és kevés olajon egy-másfél perc alatt lepirítjuk. Hozzákanalazzuk a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, és további egy percig pirítjuk. Felöntjük körülbelül 100 ml vízzel, és így is forraljuk egy percig. Jöhet az ételünk fő alkotóeleme, a melegszendvicskrém. :) Beleborítjuk a paradicsomos szószba, és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk – vigyázzunk, mert a krém önmagában is sós már. Amint összeforraltuk a ragut, belekeverjük a kifőtt tésztát, majd tálalásnál megszórjuk reszelt trappistával.
