Hozzávalók
- 500 g tortellini
- 190 g zöld pesztó
- 300 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál vaj (20 g)
- só
- olívaolaj
- pár levél bazsalikom
- 100 g trappista
Hozzávalók
- 500 g tortellini
- 190 g zöld pesztó
- 300 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál vaj (20 g)
- só
- olívaolaj
- pár levél bazsalikom
- 100 g trappista
A zöld pesztós-húsos tortellini a tészta elkészítésével kezdődik. A tortellinit lobogó, forró vízben kifőzzük. Ez mindössze egy perc. Ne főzzük túl, mert könnyen kilyukadhat, és kiesik belőle a töltelék.
Egy serpenyőben elkeverjük a pesztót és a tejszínt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és az egészet összeforraljuk. A végén beledobjuk a vajat, és ha szükséges, megsózzuk. Amikor a mártás elkészült, belekeverjük a tortellinit, és már tálalhatjuk is. Tálalásnál meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, a tetejét pár levél friss bazsalikommal díszítjük, és ráreszeljük a trappistát.
Ha tetszett a zöld pesztós-húsos tortellini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
További tortellini receptek:
Villámgyors kolbászos tortellini
Tortellini spenóttal és ricottával töltve
Ricottás-diós házi tortellini és sütőtökös ravioli