Brutális kaják

Bakonyisertésszeletgaluskával

Bakonyi sertésszelet galuskával

Hozzávalók
500 g
csiperke gomba
4 szelet
sertéskaraj
2 ek
mangalicazsír
só, bors
2 ek
liszt
1 fej
vöröshagyma
2 db
paradicsom
1 db
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
500 ml
víz
1 csipet
150 g
tejföl
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem felaprítva
galuska

Elkészítés

A bakonyi sertésszelet alapja a hús mellett a gomba. A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseket félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük.

A hússzeleteket kicsit kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és ugyanabban a serpenyőben zsíron elősütjük, közepes hőmérsékleten kérget sütünk mindkét oldalukra. A visszamaradt szafton üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ezután rárakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott, felaprított fokhagymát.

Elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 200 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és addig rotyogtatjuk, amíg egy szaftos alapot nem kapunk.

Ekkor rárakjuk a húst és felöntjük a maradék vízzel. Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult  a hús, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és belekeverünk pár evőkanál szaftot, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön. Rottyantunk rajta egyet és visszatesszük a lepirított gombát.

Galuskával, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk a bakonyi sertésszelet receptet.

Bakonyi sertésszelet galuskával
Bakonyi sertésszelet galuskával (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek, ha tetszett a bakonyi sertésszelet:

Tárkonyos sertésragu

Borskéregben sült sertésszűz

www.streetkitchen.hu

Egy klasszikus magyar kaja, amit azért el lehet rontani pár helyen. Most megmutatom, hogy én hogyan készítem és egy kis trükköt is elárulok, amitől még ízletesebb lesz. Na nézzük!

Hozzávalók

2 főre
500 g
csiperke gomba
4 szelet
sertéskaraj
2 ek
mangalicazsír
só, bors
2 ek
liszt
1 fej
vöröshagyma
2 db
paradicsom
1 db
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
500 ml
víz
1 csipet
150 g
tejföl
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem felaprítva
galuska

A bakonyi sertésszelet alapja a hús mellett a gomba. A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseket félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük.

A hússzeleteket kicsit kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és ugyanabban a serpenyőben zsíron elősütjük, közepes hőmérsékleten kérget sütünk mindkét oldalukra. A visszamaradt szafton üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ezután rárakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott, felaprított fokhagymát.

Elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 200 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és addig rotyogtatjuk, amíg egy szaftos alapot nem kapunk.

Ekkor rárakjuk a húst és felöntjük a maradék vízzel. Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult  a hús, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és belekeverünk pár evőkanál szaftot, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön. Rottyantunk rajta egyet és visszatesszük a lepirított gombát.

Galuskával, tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk a bakonyi sertésszelet receptet.

Bakonyi sertésszelet galuskával
Bakonyi sertésszelet galuskával (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek, ha tetszett a bakonyi sertésszelet:

Tárkonyos sertésragu

Borskéregben sült sertésszűz

Ha tetszett a Bakonyi sertésszelet galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept