Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Tárkonyos sertésragu

Hozzávalók

4
főre
+
700 g sertéscomb
só, bors
2 ek olaj
1 fej hagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 mk kömény
2 tk szárított tárkony, vagy két szál friss
200 ml tejszín
1 tk liszt
200 g savanyú uborka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tárkonyos sertésragu

Ha házias ízekre vágysz, és imádod a tárkonyt (ki ne imádná?), akkor itt a tárkonyos sertésragu!
Kipróbáltam, jóóó lett!
31
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
700 g sertéscomb
só, bors
2 ek olaj
1 fej hagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 mk kömény
2 tk szárított tárkony, vagy két szál friss
200 ml tejszín
1 tk liszt
200 g savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pirult, hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sertéscombot. Ezt is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 150 ml vízzel, megszórjuk a tárkonnyal és alacsony lángon puhára főzzük a húst.

A folyadékot közben folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le. Ha a hús megpuhult, a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és a raguhoz adjuk. 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra felcsíkozott uborkát. Az uborkával együtt már csak 1-2 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások