Hozzávalók
- 600 g csirkecombfilé
- só, bors
- 4 ek currypor
- 7 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- ½ db piros chilipaprika
- ½ db zöld chilipaprika
- 1 szál citromnád
- 4 - 5 db kaffírlime-levél
- 2 púpozott ek thai red curry paszta
- 1 db lime
- 2 konzerv kókusztej (400 g/db)
- 500 ml csirkealaplé
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek halszósz
- 100 g zöld pritaminpaprika
- 100 g piros pritaminpaprika
- 100 g sárga pritaminpaprika
- 200 g édesburgonya
- 1 csokor thai bazsalikom (kisebb)
- 1 csokor koriander (kisebb)
- 500 g basmati vagy jázmin rizs
Hozzávalók
- 600 g csirkecombfilé
- só, bors
- 4 ek currypor
- 7 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- ½ db piros chilipaprika
- ½ db zöld chilipaprika
- 1 szál citromnád
- 4 - 5 db kaffírlime-levél
- 2 púpozott ek thai red curry paszta
- 1 db lime
- 2 konzerv kókusztej (400 g/db)
- 500 ml csirkealaplé
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek halszósz
- 100 g zöld pritaminpaprika
- 100 g piros pritaminpaprika
- 100 g sárga pritaminpaprika
- 200 g édesburgonya
- 1 csokor thai bazsalikom (kisebb)
- 1 csokor koriander (kisebb)
- 500 g basmati vagy jázmin rizs
A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 2 evőkanál curryporral, majd magas hőmérsékleten, 3 evőkanál olajon kérgesítjük, aztán kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit elkezdjük pirítani a maradék olajon, majd hozzádobjuk a citromnádat, a kaffírlime-levelet, 2 evőkanál curryport, a currypasztát és ráreszeljük a lime héját is. Pirítjuk pár percig, majd felöntjük az egyik konzerv kókusztejjel, és addig forraljuk, amíg szinte zsírjára nem pirult. Ekkor felöntjük az alaplével, visszatesszük a csirkét, hozzáöntjük a szójaszószt, a halszószt, a másik kókusztejet, majd összerottyantjuk.
A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzádobjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg meg nem főttek. Kóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss thai bazsalikommal és korianderrel (ha nem kapunk thai bazsalikomot, használjunk sima bazsalikomot). Ráfacsarjuk a lime levét. Főtt basmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a csirkés thai red curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!