Hirdetés
Bespájzolva

Csirkés thai red curry

Hozzávalók

4
főre
+
600 g csirkecombfilé
só, bors
4 ek currypor
7 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm-es gyömbér
½ db piros chilipaprika
½ db zöld chilipaprika
1 szál citromnád
4 - 5 db kaffírlime-levél
2 púpozott ek thai red curry paszta
1 db lime
2 konzerv kókusztej (400 g/db)
500 ml csirkealaplé
3 ek szójaszósz
3 ek halszósz
100 g zöld pritaminpaprika
100 g piros pritaminpaprika
100 g sárga pritaminpaprika
200 g édesburgonya
1 csokor thai bazsalikom (kisebb)
1 csokor koriander (kisebb)
500 g basmati vagy jázmin rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés thai red curry

A thai curry teljesen más, mint egy indiai. Sokan összekeverik a szezont a fazonnal, de a thai verzió fényévekkel másabb, parfümösebb, aromatikusabb. Létezik zöld thai curry is, de én most a piros verziót hoztam nektek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g csirkecombfilé
só, bors
4 ek currypor
7 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm-es gyömbér
½ db piros chilipaprika
½ db zöld chilipaprika
1 szál citromnád
4 - 5 db kaffírlime-levél
2 púpozott ek thai red curry paszta
1 db lime
2 konzerv kókusztej (400 g/db)
500 ml csirkealaplé
3 ek szójaszósz
3 ek halszósz
100 g zöld pritaminpaprika
100 g piros pritaminpaprika
100 g sárga pritaminpaprika
200 g édesburgonya
1 csokor thai bazsalikom (kisebb)
1 csokor koriander (kisebb)
500 g basmati vagy jázmin rizs
Bevásárlólistához adom

A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 2 evőkanál curryporral, majd magas hőmérsékleten, 3 evőkanál olajon kérgesítjük, aztán kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit elkezdjük pirítani a maradék olajon, majd hozzádobjuk a citromnádat, a kaffírlime-levelet, 2 evőkanál curryport, a currypasztát és ráreszeljük a lime héját is. Pirítjuk pár percig, majd felöntjük az egyik konzerv kókusztejjel, és addig forraljuk, amíg szinte zsírjára nem pirult. Ekkor felöntjük az alaplével, visszatesszük a csirkét, hozzáöntjük a szójaszószt, a halszószt, a másik kókusztejet, majd összerottyantjuk. 

Csirkés thai red curry

A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzádobjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg meg nem főttek. Kóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss thai bazsalikommal és korianderrel (ha nem kapunk thai bazsalikomot, használjunk sima bazsalikomot). Ráfacsarjuk a lime levét. Főtt basmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a csirkés thai red curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások