Hirdetés

Csirkés vadrizses casserole

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 tk só
4 ek mandula
200 g vadrizs
50 g vaj
1 zellerszár
2 fej hagyma
3 csirkemell
4 fej gomba
200 ml tejszín
250 ml tejföl
só,bors
100 g cheddar sajt
1 marék rusztikus zsemlemorzsa
100 g héj nélküli gesztenye
Hirdetés

Csirkés vadrizses casserole

Az ideális comfort food. Nincs macera, így nincs kecmec sem. Csak bedobod a sütőbe és learatod a babérokat.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 tk só
4 ek mandula
200 g vadrizs
50 g vaj
1 zellerszár
2 fej hagyma
3 csirkemell
4 fej gomba
200 ml tejszín
250 ml tejföl
só,bors
100 g cheddar sajt
1 marék rusztikus zsemlemorzsa
100 g héj nélküli gesztenye

A mandulát megpirítjuk száraz serpenyőben. A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben vajat melegítünk és rádobjuk az apróra vágott zellert és az egyik hagymát. Kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megsütjük, majd ha kész, feldaraboljuk. Főzünk egy gombakrémlevest: vajon a másik apróra vágott hagymát megpirítjuk, mehet rá a felszeletelt gomba. 5 perc sütés után sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. 15 percnyi főzés után mehet bele a tejszín és amint felforrt, levesszük a tűzről és pépesítjük. Összekeverjük valamennyi már elkészült hozzávalót, azaz a rizst, csirkemellet, gombakrémlevest, a hagymás-zelleres keveréket, gesztenyét és mehet rá a sajt. Bedobjuk egy casseroléba (öntöttvas sütőedény) és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Megszórjuk a mandulával és még 5 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások