Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 kg sertés oldalas

A páchoz

Hozzávaló kipipálva
12 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
15 g gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek osztrigaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek mirin
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
10 db magozott aszalt datolya

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
2 tk étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Datolyás-mézes sült oldalas

Kínai alaprecept egy kis marokkói felütéssel. A méz és a datolya csak még jobbá teszi ezt az alapreceptet, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 kg sertés oldalas

A páchoz

Hozzávaló kipipálva
12 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
15 g gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek osztrigaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 ek mirin
Hozzávaló kipipálva
3 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
10 db magozott aszalt datolya

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
2 tk étkezési keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tökéletes sült oldalas elkészítéséhez az oldalast feldaraboljuk, és hideg vízbe áztatjuk, hogy a véres részeket kioldjuk belőle, majd lecsepegtetjük. 

A fokhagymákat szétlapítjuk, majd az újhagymát és a gyömbért szeletekre vágjuk. 

Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, az osztrigaszószt, a mirint, a mézet, a sót és a borsot. 

Egy lábasban kevés olívaolajat forrósítunk, majd beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. 

Enyhe pirítást követően beletesszük a datolyákat is. Amikor kicsit megpirultak, ráöntjük az előzetesen összekevert páclevet, és alacsony lángon egy percig főzzük, néhány keverés után levesszük a tűzről, és félretesszük lehűlni.

Egy mélyebb tálba tesszük az oldalast, majd jól átforgatjuk a páccal, és frissentartó fóliával lefedve, legalább 1 órán keresztül pácoljuk. Ha letelt az egy óra, a bepácolt oldalasokat, a datolyával együtt, egy mélyebb sütőtálcára tesszük, lefedjük alufóliával, és 220 fokra előmelegített sütőben 55 percig sütjük. Amikor letelt az 55 perc, megfordítjuk a húsokat, és alufólia nélkül sütjük további 15 percig. 

Ezalatt a szezámmagot egy száraz serpenyőben, kevergetve enyhén megpirítjuk, majd félretesszük a tálalásig.

Amikor kivettük a sütőből a sült oldalast, egy szűrőn keresztül egy serpenyőbe öntjük a sütés alatt keletkezett levet. 1 evőkanál méz és 1 evőkanál szójaszósz hozzáadásával felhevítjük. A keményítőt egy pici tálkában összekeverjük a vízzel, majd beleöntjük a mártásba, és sűrűre forraljuk. Az így kapott szószt ráöntjük a készre sült oldalasra, és tálaláskor megszórjuk a szezámmaggal.

TIPP: Ha nem akarjuk, hogy túl száraz legyen az oldalasunk, akkor vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
tokeletes-sult-oldalas-recept
Tökéletes sült oldalas
  • Előkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 70 perc

Ha tetszett a tökéletes, datolyás-mézes sült oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?