Brutális kaják

Dél-Tirolikäsespätzle

Dél-Tiroli käsespätzle

Hozzávalók
A galuskához
50 dkg
friss spenót
50 dkg
liszt
2 db
tojás
2.5 dl
víz
só, bors, szerecsendió
A mártáshoz
2 fej
nagyobb vöröshagyma
15 dkg
kockára vágott bacon vagy sonka
1 dl
száraz fehérbor
2.5 dl
habtejszín
15 dkg
emmentáli sajt
frissen tört bors

Elkészítés
A spenótot egy percre nagy adag forrásban lévő vízbe dobjuk, majd azonnal át is szedjük egy nagy tál hideg vízbe. Ezután alaposan kinyomkodjuk a leveleket és egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hogy krémes állagú legyen. Egy tálban a spenótpüréhez adjuk a lisztet, tojásokat, fűszereket és a vizet. Majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy szuper galuskatészta-állagot kapjunk. A spenót főzővizét picit megsózzuk és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a masszát. Amikor feljöttek a galuskák a víz felszínére, még egy percig hagyjuk  főni, majd szűrő segítségével kihalásszuk őket, átöblítjük és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A vöröshagymát félbevágjuk, szeleteljük, egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félrerakjuk őket tálalásig.
A serpenyőben, amiben a hagyma sült, lepirítjuk a kis kockákra vágott bacont, aminek a felét a hagymához keverjük. A serpenyőben maradt másik adagot pedig felöntjük a fehérborral és 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és 1-2 percig főzzük, hogy beleolvadjon a sajt a mártásba, végül sózzuk és borsozzuk.
Tálaláskor egy adag mártást rakunk a tányérra, erre jön rá a megfőtt galuska, majd a pirított baconos hagyma és már ehetjük is a szuper ebédünket vagy épp vacsoránkat!Ha tetszett a Dél-Tiroli käsespätzle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A nokedli egy rendkívül egyszerű étel, de pár alapanyag hozzáadásával egy isteni finom vacsit varázsolhatunk az asztalunkra. Lesz a receptben spenót, pirított sonka és sült hagyma is, úgyhogy nyomás a konyhába és készítsétek el ti is ezt a szuperkaját!

Hozzávalók

1
A galuskához
50 dkg
friss spenót
50 dkg
liszt
2 db
tojás
2.5 dl
víz
só, bors, szerecsendió
A mártáshoz
2 fej
nagyobb vöröshagyma
15 dkg
kockára vágott bacon vagy sonka
1 dl
száraz fehérbor
2.5 dl
habtejszín
15 dkg
emmentáli sajt
frissen tört bors
A spenótot egy percre nagy adag forrásban lévő vízbe dobjuk, majd azonnal át is szedjük egy nagy tál hideg vízbe. Ezután alaposan kinyomkodjuk a leveleket és egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hogy krémes állagú legyen. Egy tálban a spenótpüréhez adjuk a lisztet, tojásokat, fűszereket és a vizet. Majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy szuper galuskatészta-állagot kapjunk. A spenót főzővizét picit megsózzuk és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a masszát. Amikor feljöttek a galuskák a víz felszínére, még egy percig hagyjuk  főni, majd szűrő segítségével kihalásszuk őket, átöblítjük és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A vöröshagymát félbevágjuk, szeleteljük, egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félrerakjuk őket tálalásig.
A serpenyőben, amiben a hagyma sült, lepirítjuk a kis kockákra vágott bacont, aminek a felét a hagymához keverjük. A serpenyőben maradt másik adagot pedig felöntjük a fehérborral és 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és 1-2 percig főzzük, hogy beleolvadjon a sajt a mártásba, végül sózzuk és borsozzuk.
Tálaláskor egy adag mártást rakunk a tányérra, erre jön rá a megfőtt galuska, majd a pirított baconos hagyma és már ehetjük is a szuper ebédünket vagy épp vacsoránkat!Ha tetszett a Dél-Tiroli käsespätzle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Dél-Tiroli käsespätzle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept