Hirdetés

Görög saláta tökéletes csirkecombbal :O

Hozzávalók

4
személyre

A csirkéhez:

8 db csirke felsőcomb
4 gerezd fokhagyma
1 mk durvára őrölt bors
1 mk kakukkfű
1 mk oregánó
1 ek paradicsompüré
2 ek olívaolaj

A görög salátához:

2 közepes fej lilahagyma
4 db paradicsom
1 db kígyó uborka
1 db citrom
200 g fetasajt
3 ek olívaolaj
2 csipet oregánó
2 csipet kakukkfű
2 ek olívabogyó

A tálaláshoz:

ciabatta
Hirdetés

Görög saláta tökéletes csirkecombbal :O

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi már nagyon rá vagyunk kattanva, hogy végre eljöjjön (és maradjon is) a tavasz és vele együtt a tavaszias, zöldségektől roskadozó ételek korszaka. Amíg ez nincs egyértelműen így, addig általában leugrunk a szupermarketbe és egy kis uborkából, paradicsomból és persze lilahagymából összedobunk egy korrekt görög salátát, hozzá pedig most tökéletes csirkecombokat sütöttünk.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre

A csirkéhez:

8 db csirke felsőcomb
4 gerezd fokhagyma
1 mk durvára őrölt bors
1 mk kakukkfű
1 mk oregánó
1 ek paradicsompüré
2 ek olívaolaj

A görög salátához:

2 közepes fej lilahagyma
4 db paradicsom
1 db kígyó uborka
1 db citrom
200 g fetasajt
3 ek olívaolaj
2 csipet oregánó
2 csipet kakukkfű
2 ek olívabogyó

A tálaláshoz:

ciabatta
Fotó: Fördős Peti

Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Tepsibe tesszük a combokat bőrével lefelé, aláöntünk 1,5 dl vizet, és 150 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Megforgatjuk a combokat, 200 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és 20 perc alatt pirosra sütjük. A salátához a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot, és az uborkát is nagyobbra daraboljuk.

Fotó: Fördős Peti

Ráfacsarjuk a citrom levét, fűszerezzük, tányérra halmozzuk, rátördeljük a fetát, rátesszük az olívabogyókat, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ha elkészült a csirke, a szaftjába tunkolunk pár szelet ciabattát, megkenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés kakukkfűvel és visszarakjuk a csirke után megpirítani.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?