A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg csontos egész csirke
- 60 g kacsazsír
- 200 g vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 100 ml tejföl
- 1 ek pirospaprika
- 1 púpozott ek liszt
- 1 l alaplé
- só, bors
- őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
Hortobágyi palacsinta
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg csontos egész csirke
- 60 g kacsazsír
- 200 g vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 100 ml tejföl
- 1 ek pirospaprika
- 1 púpozott ek liszt
- 1 l alaplé
- só, bors
- őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
Zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amíg a hagyma el nem kezd karamellizálódni, ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1-2 dl alaplével. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy kevés köményt, borsozzuk, sózzuk, és közepes lángon, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet, amíg a hagymás alap el nem kezd szétfőni.
Hozzáadjuk a húst, és kb. 40 perc alatt készre főzzük. Amikor kissé kihűlt, lefejtjük a húst, késsel összevágjuk, és a hús szaftjából annyit adunk hozzá, hogy jó szaftos állagú legyen. Összekeverjük, és kissé összefőzzük. A maradék szafthoz adunk fél liter forró alaplevet. A tejfölt kikeverjük a liszttel és pár kanál alaplével, majd a forró szószhoz adjuk. Felforraljuk és átszűrjük, átpasszírozzuk. A palacsintákat megtöltjük a húsos raguval, majd behajtjuk két oldalát, és feltekerjük. Végül leöntjük a mártással, és egy kanál tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a Hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!