Brutális kaják

Jambalaya-lecsógarnélával

Jambalaya-lecsó garnélával

Hozzávalók
100 g
kolbász
2 fej
vöröshagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 szál
angol zeller
2 db
paradicsom
100 g
virsli
200 g
garnélarák
1 tk
kakukkfű
1 tk
2 db
zsályalevél
1 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
300 g
rizs
1 csokor
petrezselyem
1 - 2 db
hegyes erős paprika

Elkészítés
A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük, majd a kisült zsírján hőkezeljük a felkockázott hagymát, a kaliforniai paprikát és a felkarikázott angol zellert is. Amikor összeesett, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és 5-8 percig közepes lángon főzzük.A virslit felkarikázzuk, és ezt is beledobjuk, majd jöhet rá a garnéla. Kakukkfűvel, majorannával, zsályával és füstölt pirospaprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és további 12-15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. A végén visszarakjuk a kolbászt, összeforgatjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.
Ha tetszett a Jambalaya-lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ezen a nyáron lett egy olyan tendenciánk, hogy pár ételt meglecsósítunk. Most a Jambalaya, azaz a cajun rizses egytálétel került terítékre a kajakombók sorában.

Hozzávalók

4 főre
100 g
kolbász
2 fej
vöröshagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 szál
angol zeller
2 db
paradicsom
100 g
virsli
200 g
garnélarák
1 tk
kakukkfű
1 tk
2 db
zsályalevél
1 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
300 g
rizs
1 csokor
petrezselyem
1 - 2 db
hegyes erős paprika
A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük, majd a kisült zsírján hőkezeljük a felkockázott hagymát, a kaliforniai paprikát és a felkarikázott angol zellert is. Amikor összeesett, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és 5-8 percig közepes lángon főzzük.A virslit felkarikázzuk, és ezt is beledobjuk, majd jöhet rá a garnéla. Kakukkfűvel, majorannával, zsályával és füstölt pirospaprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és további 12-15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. A végén visszarakjuk a kolbászt, összeforgatjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint erős paprikával tálaljuk.
Ha tetszett a Jambalaya-lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Jambalaya-lecsó garnélával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept