Hirdetés

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A pörkölthöz

350 g hagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál zellerszár (kisebb)
4 ek olívaolaj
só, bors
1 ek kurkuma
2 ek római kömény
1 csipet sáfrány
½ db citrom héja
½ db narancs héja
1 kg bárányhús
400 ml vörösbor
1 - 2 l csirke- vagy marhaalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
150 g fekete olajbogyó

A tálaláshoz

2 - 3 ek joghurt

A spatzelhez

500 g liszt
150 ml víz
150 ml tej
150 ml olaj
4 db tojás
2 - 4 ek kurkuma
2 - 4 ek vaj
1 csokor koriander (kisebb)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Ha nem ragaszkodtok a hagyományos ünnepi fogásokhoz, akkor van egy tippünk, mi kerüljön az asztalra! Ezzel a keleties fűszerezésű báránypörkölttel és különleges körettel nem lőhettek mellé, sőt, főzzetek belőle pár adaggal többet, és hívjatok meg egy rég nem látott havert vagy rokont is a vacsira!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A pörkölthöz

350 g hagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál zellerszár (kisebb)
4 ek olívaolaj
só, bors
1 ek kurkuma
2 ek római kömény
1 csipet sáfrány
½ db citrom héja
½ db narancs héja
1 kg bárányhús
400 ml vörösbor
1 - 2 l csirke- vagy marhaalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
150 g fekete olajbogyó

A tálaláshoz

2 - 3 ek joghurt

A spatzelhez

500 g liszt
150 ml víz
150 ml tej
150 ml olaj
4 db tojás
2 - 4 ek kurkuma
2 - 4 ek vaj
1 csokor koriander (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A zöldségeket apró kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük az összes fűszert, a narancs- és citromhéjat, a húst, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolog róla. Felöntjük 1-2 l alaplével és a darabolt paradicsommal, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2-3 óra). Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fekete olajbogyót, és még egyet rottyantunk rajta.

A spatzelhez az alapanyagokat kikeverjük a vaj kivételével, majd habzsákba töltjük, és gyöngyöző vízbe belenyomva pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük, átpirítjuk a vajon, és megszórjuk frissen vágott korianderrel. A bárányt a spatzellel tálaljuk, és megcsorgatjuk egy kevés joghurttal.

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Ha tetszett a keleti báránypörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások