A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A fánktésztához
- 270 ml tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 450 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 1 db tojás
- 60 g vaj
- bő étolaj a sütéshez
A kolbászoss sajtkrémhez
- 200 g füstölt kolbász
- 1 csokor snidling
- só, bors
- 400 g krémsajt
A tetejére
- 40 ml juharszirup
- ½ csokor snidling
Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A fánktésztához
- 270 ml tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os kiszerelés)
- 450 g finomliszt + a nyújtáshoz
- só
- 1 db tojás
- 60 g vaj
- bő étolaj a sütéshez
A kolbászoss sajtkrémhez
- 200 g füstölt kolbász
- 1 csokor snidling
- só, bors
- 400 g krémsajt
A tetejére
- 40 ml juharszirup
- ½ csokor snidling
A kolbászos sajtkrémmel töltött fánk elkészítésének első lépéseként egy mérőpohárban elkeverjük a langyos tejet 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt felfusson. Egy dagasztógép dobjában elkeverjük a lisztet a sóval, a tojással, az élesztős tejjel és a maradék cukorral, majd alacsony fokozaton elkezdjük dolgoztatni a gépet. Apránként hozzádobjuk a vajat is, és hagyjuk, hogy a gép 5-8 perc alatt szép fényes, kissé ragacsos tésztát gyúrjon nekünk.
@streetkitchenhu Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk 🤯 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Cartoon-like rhythmic jazz – Kohrogi
Egy habkártyával vagy olajos kézzel kiszedjük a tésztát a dobból egy lisztezett felületre. Kicsit még kézzel átdolgozzuk, majd egy kiolajozott edénybe helyezzük. Letakarjuk egy konyharuhával, és melegebb helyen hagyjuk, hogy szépen a duplájára keljen.
A kolbászos sajtkrémhez a felkarikázott kolbászt száraz serpenyőbe tesszük és közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Amikor már engedett bőven a zsiradékból, kicsit átforgatjuk és néha-néha megkevergetve tovább pirítjuk. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a kolbászkarikákat, majd egy aprítógépbe dobjuk az aprított snidlinggel együtt. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet enyhén krémes morzsává daráljuk, amit aztán elkeverünk a krémsajttal. A kész kolbászos sajtkrémet egy sima csöves habzsákba kanalazzuk, lezárjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A kolbászos sajtkrémmel töltött fánk formázása és sütése
A megkelt fánktésztát lisztezett felületre borítjuk és sodrófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Egy 9 cm átmérőjű kiszúróformával köröket szaggatunk a tésztából, a leeső részeket újragyúrjuk, ismét kinyújtjuk és még szúrunk ki belőle fánkokat.
Egy lábasban bő olajat melegítünk. Figyeljünk arra, hogy az olaj hőmérséklete kb. 160-170 fok között legyen végig, így fogjuk tudni tökéletesre készíteni a fánkokat. Egyszerre kettő fánkot dobunk a forró olajba, és oldalanként 1,5-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tepsire szedjük a fánkokat, hogy felszívja a felesleges olajat. Mikor kisült az összes fánk, minimum 20 percet hagyjuk őket hűlni, ezután jöhet a töltés.
Beleszúrjuk a habzsák csövét a fánk oldalába és megtöltjük egy jó adagnyi krémmel. Ezután egy rácsra helyezzük a megtöltött fánkokat, majd mindegyik tetejét megkenjük juharsziruppal és szórunk rá egy kevés aprított snidlinget.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Kelesztés: kb. 2 óra
- Hűtés: kb. 20 perc
Ha tetszett a kolbászos sajtkrémmel töltött fánk recepje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!