Hirdetés
Bespájzolva

Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille

Hozzávalók

4
darabhoz
+
1 csomag réteslap
1 ek olvasztott vaj
300 g libatepertő
50 ml kovászosuborka-lé
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek magos dijoni mustár
só, bors
1 ek aprított snidling
2 ek aprított petrezselyem
1 ek friss kakukkfű
1 db kovászos uborka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille

Ettetek már sós mille feuille-t? Én most hoztam nektek egyet, méghozzá egy magyaros verziót! Ha szeretitek a tepertőt és a jó öreg kovi ubit (és ki ne szeretné?!), akkor mindenképp próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
1 csomag réteslap
1 ek olvasztott vaj
300 g libatepertő
50 ml kovászosuborka-lé
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek magos dijoni mustár
só, bors
1 ek aprított snidling
2 ek aprított petrezselyem
1 ek friss kakukkfű
1 db kovászos uborka
Bevásárlólistához adom

A réteslapot 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A libatepertőt aprítógépbe tesszük az uborkalével, az olajjal, a fokhagymával, a magos mustárral, sózzuk, borsozzuk, és krémesre aprítjuk. Kiszedjük egy tálba, és belekeverjük az aprított zöld fűszereket. A kovászos uborkát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk, és a tepertőkrémbe keverjük. A krémünket habzsákba töltjük, majd a réteslapra nyomjuk, erre ráteszünk még egy lapot, majd ezt még egyszer megismételjük. Annyi kovi ubit és tepertőt eszünk mellé, amennyit csak akarunk és belénk fér, esetleg ki nem pukkadunk…

Libatepertőkrém mille feuille

Ha tetszett a libatepertőkrém mille feuille receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások