Hirdetés

Magos mustáros-tejszínes csirkecombragu

Hozzávalók

6
főre
+
6 db csirkecomb
5 - 6 ek olaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál fehérrépa (kisebb)
4 gerezd fokhagyma
250 ml fehérbor
2 l csirkealaplé
250 ml tejszín
2 ek magos mustár
só, bors
1 csokor zsálya
200 g sárgarépa (1 x 1 cm)
200 g zeller (1 x 1 cm)
1 ek kukoricakeményítő
1 csokor petrezselyem
2 kg burgonya
4 - 6 db ecetes uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Magos mustáros-tejszínes csirkecombragu

Ezt a receptet kipróbálhatjátok nyúllal is, az is nagyon jól megy hozzá, hiszen a ragunak van egy ilyen enyhén vadasas jellege, így ha találtok a hentesnél nyúlcombot vagy hasaalját, feltétlenül csapjatok le rá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
6 db csirkecomb
5 - 6 ek olaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál fehérrépa (kisebb)
4 gerezd fokhagyma
250 ml fehérbor
2 l csirkealaplé
250 ml tejszín
2 ek magos mustár
só, bors
1 csokor zsálya
200 g sárgarépa (1 x 1 cm)
200 g zeller (1 x 1 cm)
1 ek kukoricakeményítő
1 csokor petrezselyem
2 kg burgonya
4 - 6 db ecetes uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A csirkecombokat magas hőmérsékleten előpirítjuk egy lábasban az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A felaprított hagymát, finomra reszelt sárgarépát és fehérrépát, aprított fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk. Ezután felöntjük az alaplével és a tejszínnel, és az egészet egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a magos mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zsálya felét finomra aprítjuk, és azt is beletesszük. Az egészet addig főzzük, amíg a csirke háromnegyedig meg nem főtt, majd beletesszük a sárgarépa- és zellerkockákat, és puhulásig főzzük. Ha szükségesnek tartjuk, 1 evőkanál kukoricakeményítővel sűríthetjük a mártást, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A burgonyákat meghámozzuk és félbevágjuk, majd a maradék zsályával sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Leszűrjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, enyhén összenyomjuk egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, majd 230 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt extra ropogósra sütjük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A ragut a krumplival és uborkával fogyasztjuk.

Mustáros-tejszínes csirkecombragu

Ha tetszett a mustáros-tejszínes csirkecombragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások