Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 5 - 6 ek olaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál fehérrépa (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml fehérbor
- 2 l csirkealaplé
- 250 ml tejszín
- 2 ek magos mustár
- só, bors
- 1 csokor zsálya
- 200 g sárgarépa (1 x 1 cm)
- 200 g zeller (1 x 1 cm)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kg burgonya
- 4 - 6 db ecetes uborka
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 5 - 6 ek olaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál fehérrépa (kisebb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml fehérbor
- 2 l csirkealaplé
- 250 ml tejszín
- 2 ek magos mustár
- só, bors
- 1 csokor zsálya
- 200 g sárgarépa (1 x 1 cm)
- 200 g zeller (1 x 1 cm)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kg burgonya
- 4 - 6 db ecetes uborka
A csirkecombokat magas hőmérsékleten előpirítjuk egy lábasban az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A felaprított hagymát, finomra reszelt sárgarépát és fehérrépát, aprított fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk. Ezután felöntjük az alaplével és a tejszínnel, és az egészet egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a magos mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zsálya felét finomra aprítjuk, és azt is beletesszük. Az egészet addig főzzük, amíg a csirke háromnegyedig meg nem főtt, majd beletesszük a sárgarépa- és zellerkockákat, és puhulásig főzzük. Ha szükségesnek tartjuk, 1 evőkanál kukoricakeményítővel sűríthetjük a mártást, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
A burgonyákat meghámozzuk és félbevágjuk, majd a maradék zsályával sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Leszűrjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, enyhén összenyomjuk egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, majd 230 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt extra ropogósra sütjük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A ragut a krumplival és uborkával fogyasztjuk.
Ha tetszett a mustáros-tejszínes csirkecombragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!