Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 kg oldalas
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
300 ml vörösbor
1 ág friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
400 g darabolt paradicsom
só, bors
szerecsendió
1 marék fekete olajbogyó

A gerslirizottóhoz

2 ek olaj
1 fej hagyma
400 g gersli
200 ml fehérbor
só, bors
1 - 1 ½ l alaplé
60 g frissen reszelt parmezán
60 g hideg vaj

A díszítéshez

reszelt citromhéj
friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval

Ebben a receptben két nagy kedvencemet kombináltam - az oldalas ezúttal az olaszok olajbogyós, paradicsomos cacciatore szószában készült el, a végeredmény pedig nagyon király, és még annál is szaftosabb lett, úgyhogy ennek a kajának is simán a karácsonyi menüben a helye!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 kg oldalas
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
300 ml vörösbor
1 ág friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
400 g darabolt paradicsom
só, bors
szerecsendió
1 marék fekete olajbogyó

A gerslirizottóhoz

2 ek olaj
1 fej hagyma
400 g gersli
200 ml fehérbor
só, bors
1 - 1 ½ l alaplé
60 g frissen reszelt parmezán
60 g hideg vaj

A díszítéshez

reszelt citromhéj
friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az oldalast elősütjük egy kevés olajon egy nagyobb serpenyőben, ezután kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a lereszelt répát, zellert és hagymát. Felöntjük a borral, belerakjuk a felaprított rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd visszarakjuk a húst, és lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáadjuk az olajbogyót, rottyan egyet, és elzárjuk.

A körethez egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a gerslit, majd felöntjük a fehérborral. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, addig, amíg puha és krémes nem lesz az egész, közben sózzuk, borsozzuk. A legvégén belerakjuk a parmezánt és a vajat. A ragut ezzel a rizottóval tálaljuk, kevés frissen reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel megszórva.

Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett az oldalas cacciatore receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások