Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

A tekercs tésztájához

180 g átszitált liszt
20 g keményítő
4 tk só
4 dl víz

A töltelékhez

50 dkg fejeskáposzta
40 dkg darált sertéshús
gyömbér
1 db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
½ db póréhagyma
3 ek szójaszósz
1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
Só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: házi tavaszi tekercs

Ez tipikusan az az étel, amit kevesen készítenénk el otthon, így inkább házhoz rendeljük. Egészen mostanáig! A tésztájához biztos, hogy van otthon minden, a tölteléket pedig pik-pak össze lehet dobni. Próbáljátok ki mindenképp.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A tekercs tésztájához

180 g átszitált liszt
20 g keményítő
4 tk só
4 dl víz

A töltelékhez

50 dkg fejeskáposzta
40 dkg darált sertéshús
gyömbér
1 db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
½ db póréhagyma
3 ek szójaszósz
1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A fejeskáposztát lereszeljük, amit wokban lepirítunk majd félreteszünk. A kitörölt wokban a gyömbért, a chili paprikát, és a fokhagymát is átpörgetjük, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst. Fehéredés után mehet bele a póréhagyma, a szójaszósz és az előzőleg lepirított káposzta.

A tavaszi tekercs tésztájához a száraz hozzávalókat elkverjük és a vizet két részletben hozzáöntjük. Vékonyan olajozott, közepesen forró serpenyőben, addig sütjük a tésztánk mindkét odalát, amíg a széle el nem válik a serpenyőtől. Miután mindkét oldalát éppenhogy megsütöttük, megtöltjük a darálthúsos raguval, feltekerjük mint a hortobágyi palacsintát és 170 fokos olajban aranyabarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások