Hirdetés

Perfekt töltött csirkecomb

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 csirkecomb
1 ek vaj

A töltelékhez:

4 db zsemle
fél fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db gomba
2 marék zöldborsó
1 db sárgarépa
2 csokor petrezselyem
2 db tojás
só, bors
1 mk majoranna
Hirdetés

Perfekt töltött csirkecomb

Tisztázzunk valamit az elején: ez a csirkecomb recept akkor is tökéletesen működik, ha nem szeretnétek megtölteni a combokat, vagy vegyesen készítenétek töltött és szimpla húsokat. Ropogós bőr, omlós hús és ezen felül még egy tökéletes tölteléket rejt ez a recept. Ragadjatok fakanalat és töltsetek húsokat!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 csirkecomb
1 ek vaj

A töltelékhez:

4 db zsemle
fél fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db gomba
2 marék zöldborsó
1 db sárgarépa
2 csokor petrezselyem
2 db tojás
só, bors
1 mk majoranna
Fotó: Szilágyi Nóri

A szikkadt zsemléknek egy kés segítségével leszedjük a héját, a belét vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. A gombát és a sárgarépát kis darabokra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel, majd mindezt a kinyomkodott zsemléhez adjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Összekeverjük, majd egy eldobható habzsákba szedjük a tölteléket. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a zsákra vágunk egy lyukat és a csirkecomb bőre alá tolva megtöltjük a combokat. Ezután fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük a kritikus pontokat, megkenjük az olvasztott vajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 55-60 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?