Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db egész csirke (részekre bontva)

A marinádhoz

3 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 ek őrölt pirospaprika
1 tk Cayenne-bors
3 ek chiliszósz
1 ek szójaszósz
1 tk mustár
½ db citrom leve
só, bors

A mártogatóshoz

2 db jalapeño paprika
75 g feta sajt (egy tömb fele)
3 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
1 ek chiliszósz
1 tk mustár
1 mk római kömény
1 ek méz
2 ek fehérbor
só, bors
1 marék friss koriander
½ marék friss bazsalikom
2 ek extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Perui, avagy extrachilis csirke

Mondanám, hogy a csirkétől felfekvést kapok, de ez a párosítás... Bitang jól kiegészítik egymást a mártogatóssal! Ez az a csirkés étel amitől, újra a favoritok közé fogod tenni a csirkét a bevásárlólistán, és még a szomszéd is megkérdezi, mi a recept.
A tökéletes „Netflix and chill” csirkés mártogatós.
Amiről eddig nem tudtad, hogy hiányzik az életedből. PEDIG IGEN.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db egész csirke (részekre bontva)

A marinádhoz

3 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 ek őrölt pirospaprika
1 tk Cayenne-bors
3 ek chiliszósz
1 ek szójaszósz
1 tk mustár
½ db citrom leve
só, bors

A mártogatóshoz

2 db jalapeño paprika
75 g feta sajt (egy tömb fele)
3 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
1 ek chiliszósz
1 tk mustár
1 mk római kömény
1 ek méz
2 ek fehérbor
só, bors
1 marék friss koriander
½ marék friss bazsalikom
2 ek extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A chilis csirke elkészítéséhez első lépésként részekre bontjuk az egész csirkét (szárny, alsó- és felsőcomb, mell). A maradékból nagyon jó alaplevet lehet csinálni, ne dobjuk ki!

Összerakjuk a marinádot a csirkénkhez: 3 gerezd fokhagymát felaprítunk vagy fokhagymapréssel összezúzunk, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a római köményt, pirospaprikát, a Cayenne-borsot, a chiliszószt, a szójaszószt és a mustárt, belefacsarjuk fél citrom a levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Figyeljünk a marinád sósságára a szójaszósz miatt!) 

A csirkét jól összeforgatjuk a csípős marináddal (tanács: húzzunk kesztyűt, mert megfogja a kezünket a marinád), majd hűtőben hagyjuk állni minimum 1 órát, de minél tovább áll, annál jobban átveszi a csirkénk a csípős ízt. Lehetőség szerint pácoljuk be egy nappal előtte. 

Miután letelt a pácolási idő, kivesszük a hűtőből, még egyszer forgatunk rajta egyet, és alufóliával bélelt tepsire tesszük. 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Amíg sül a csirkénk, megcsináljuk a mézes chilis mártogatóst. Az alapanyagokat egy blenderben/turmixgépben összeturmixoljuk. Itt is figyeljünk a só használatára, mert a feta is sós.

Ha minden kész, tálalhatjuk a csirkét, ha szeretjük, friss korianderleveleket teszünk rá, valamint mellé egy kis tálkába öntjük a mártogatóst. 

Peruviai csirke
Perui csirke

Ha tetszett a perui csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?