Brutális kaják

Pulykávalésbulgurraltöltöttpadlizsán

Pulykával és bulgurral töltött padlizsán

Hozzávalók
1 db
nagy padlizsán, vagy 2 kisebb
1 fej
közepes vöröshagyma
2 szál
angol zeller apró kockákra vágva
1 db
kis sárgarépa apró kockákra vágva
3 gerezd
fokhagyma
2 szelet
bacon kockákra vágva
30 dkg
darált pulykahús
2 dl
passzírozott paradicsom (passata)
3 dl
víz
1 mk
őrölt rozmaring
1 mk
2 mk
szárított kakukkfű
10 dkg
bulgur
1 nagy marék
friss bazsalikom
reszelt sajt a padlizsán tetejére

Elkészítés

A padlizsán húsát kivájjuk és kockákra vágva, olívaolajon 4-5 perc alatt lepirítjuk – ha felszívta az olajat, újabb adagot adunk hozzá. Ezután félretesszük egy itatóspapírral bélelt tányérra. A hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a bacont, a sárgarépát, az angol zellert, majd a fokhagymát is. Hozzáadjuk a pulykahúst és hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, majd a fűszerekkel ízesítjük. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a bulgurt és további 10 percig főzzük. Legvégül pedig beleforgatjuk a lepirított padlizsánt és beletépkedjük a friss bazsalikomot is. A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk, majd sóval és kb 0,5 dl olívaolajjal összetörünk 3-4 gerezd fokhagymát egy mozsárban és ezzel is bekenjük. Betöltjük a ragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

Legszívesebben írásba adnánk, hogy padlizsán szezonban mindenkinek kötelező legyen legalább egy töltött padlizsános ételt elkészítenie! Dekoratív, villantós kaja, ami nagyon finom is, a zöldséges pultok pedig még egy egészen rövidke ideig roskadozni fognak az olcsó padlizsánoktól, szóval egyszerűen nincs kifogás.

Hozzávalók

3 - 4 személyre
1 db
nagy padlizsán, vagy 2 kisebb
1 fej
közepes vöröshagyma
2 szál
angol zeller apró kockákra vágva
1 db
kis sárgarépa apró kockákra vágva
3 gerezd
fokhagyma
2 szelet
bacon kockákra vágva
30 dkg
darált pulykahús
2 dl
passzírozott paradicsom (passata)
3 dl
víz
1 mk
őrölt rozmaring
1 mk
2 mk
szárított kakukkfű
10 dkg
bulgur
1 nagy marék
friss bazsalikom
reszelt sajt a padlizsán tetejére

A padlizsán húsát kivájjuk és kockákra vágva, olívaolajon 4-5 perc alatt lepirítjuk – ha felszívta az olajat, újabb adagot adunk hozzá. Ezután félretesszük egy itatóspapírral bélelt tányérra. A hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a bacont, a sárgarépát, az angol zellert, majd a fokhagymát is. Hozzáadjuk a pulykahúst és hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, majd a fűszerekkel ízesítjük. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a bulgurt és további 10 percig főzzük. Legvégül pedig beleforgatjuk a lepirított padlizsánt és beletépkedjük a friss bazsalikomot is. A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk, majd sóval és kb 0,5 dl olívaolajjal összetörünk 3-4 gerezd fokhagymát egy mozsárban és ezzel is bekenjük. Betöltjük a ragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Pulykával és bulgurral töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept