Brutális kaják

Rakottlencsésédesburgonya

Rakott lencsés édesburgonya

Hozzávalók
500 g
édesburgonya
5 ek
tejföl
80 g
füstölt sajt
A lencsés raguhoz
1 szál
gyulai kolbász
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
300 - 400 ml
víz
1 konzerv
lencse (310 g)

Elkészítés

Az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjjön tovább. 

A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, és hagyjuk, hogy nagyjából kiengedje a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódtak, rárakjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük a víz felével. Ha picit besűrűsödött, jöhet a maradék víz és a lencse. Pár percig forraljuk, és ha már besűrűsödött egy kicsit az egész, elzárjuk. 

Ezután rétegezzük egy tepsibe: a krumpli felét az aljára rakjuk, erre jöhet a ragu fele, a maradék krumpli, majd a maradék ragu. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

Szuperegyszerű és megúszós rakott édesburi, nem a megszokott módon. Egyetek hozzá egy jó nagy adag salit, és kész a tökéletes vacsi!

Hozzávalók

4 főre
500 g
édesburgonya
5 ek
tejföl
80 g
füstölt sajt
A lencsés raguhoz
1 szál
gyulai kolbász
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
300 - 400 ml
víz
1 konzerv
lencse (310 g)

Az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjjön tovább. 

A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, és hagyjuk, hogy nagyjából kiengedje a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódtak, rárakjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük a víz felével. Ha picit besűrűsödött, jöhet a maradék víz és a lencse. Pár percig forraljuk, és ha már besűrűsödött egy kicsit az egész, elzárjuk. 

Ezután rétegezzük egy tepsibe: a krumpli felét az aljára rakjuk, erre jöhet a ragu fele, a maradék krumpli, majd a maradék ragu. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Rakott lencsés édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept