Hozzávalók
- 600 g borjúmáj
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- só
- 200 g panírmorzsa
- bő olaj a sütéshez
A marinádhoz
- 500 ml tej
- bors
- 2 ág kakukkfű (vagy 1 tk szárított kakukkfű)
- 3 gerezd fokhagyma
A püréhez
- 600 g krumpli
- 200 g zellergumó
- só
- 150 ml tej
- 150 g vaj
Hozzávalók
- 600 g borjúmáj
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- só
- 200 g panírmorzsa
- bő olaj a sütéshez
A marinádhoz
- 500 ml tej
- bors
- 2 ág kakukkfű (vagy 1 tk szárított kakukkfű)
- 3 gerezd fokhagyma
A püréhez
- 600 g krumpli
- 200 g zellergumó
- só
- 150 ml tej
- 150 g vaj
A rántott borjúmáj receptjénél először a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor kész, szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, és először csak a tejjel egy kézi mixerrel összetörjük, majd a vajat hozzáadagolva krémesítjük, ha kell, utánaízesítünk. Ezután sűrű szövésű szűrőn vagy szőrszitán áttörjük, hogy krémes, lágy pürét kapjunk.
A májat lehártyázzuk, felszeleteljük, az ereket kivágjuk belőle. Nem érdemes előre megsózni, mert ez kiszárítja, rágóssá teheti a májat. A tejet felforraljuk a borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával, majd szűrőn keresztül a májszeletekre öntjük a forró tejet, ezzel leforrázva, majd hagyjuk kihűlni, hogy kicsit marináljuk.
Ezután a szeleteket törlőpapíron leszárítjuk, a sót belekeverjük a tojásba és a szokásos módon panírozzuk. Jót tesz neki, ha egy órácskára panírozva a hűtőbe tudjuk tenni, mert így egy kicsit megszárad rajta a bunda, és ropogósabbra tud sülni. Ezt követően 170 fokon 6-8 perc alatt készre sütjük forró olajban, aztán pedig alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat.
Ha tetszett a rántott borjúmáj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!