Hirdetés
Bespájzolva

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

Hozzávalók

4
főre
+

A karajhoz

800 g karaj
só, bors
140 g füstölt kolbász
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sajt

A káposztához

150 g bacon
1 fej vöröshagyma
olaj
600 g savanyú káposzta
100 ml alaplé
só, bors
2 db babérlevél
1 ág kakukkfű
1 mk őrölt kömény

A burgonyához

600 g parázsburgonya
4 ek zsír
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

Ebben a receptben kihoztam a karajból a maximumot. Igazán szaftos, tocsogós ízbomba azoknak, akik csípik a magyaros kajákat. Lefekvés előtt csak a legbátrabbak fogyasszák!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A karajhoz

800 g karaj
só, bors
140 g füstölt kolbász
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 g füstölt sajt

A káposztához

150 g bacon
1 fej vöröshagyma
olaj
600 g savanyú káposzta
100 ml alaplé
só, bors
2 db babérlevél
1 ág kakukkfű
1 mk őrölt kömény

A burgonyához

600 g parázsburgonya
4 ek zsír
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sertéskarajt lehártyázzuk, és egyenlő, körülbelül 1,5-2 ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Fóliát teszünk rá, és kicsit kiklopfoljuk. A hangsúly itt most a kicsin van. 🙂 Ne legyenek vékonyak a szeletek, mert akkor kiszárad a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük a szeleteket. 

Közben apró kockákra vágjuk a kolbászt, illetve finomra kockázzuk a lila hagymát, a paradicsomot és a paprikát. A kolbász zsírját serpenyőben kicsit kisütjük, majd ebbe a zsírba tesszük a zöldségeket. Adunk hozzá egy kevés olajat, ha szükséges, majd egy kevés petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát is. Az elősütött húst tepsire helyezzük, ráhalmozzuk a keveréket, majd betakarjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot. 

A káposztához a bacont felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikára vágjuk. Kevés olajon lepirítjuk őket, majd hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát. Aki szereti savanykásabban, ne öblítse le a káposztát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az fűszereket, és összeforraljuk, hogy a lehető legkevesebb leve legyen. 

A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk. Ízlés szerint felvágjuk, majd kevés sertészsírral összekeverjük, tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, sózzuk, és összekeverjük finomra vágott petrezselyemmel. 

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

Ha tetszett a sertéskaraj baconös káposztaágyon receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások