Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet karaj
só, bors
2 ek olaj

A sült kelbimbóhoz

300 g kelbimbó
3 ek olívaolaj
só, bors

A mártáshoz

1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
3 gerezd fokhagyma
4 - 5 ág friss kakukkfű
2 - 3 babérlevél
100 ml fehérbor
50 ml konyak + egy kevés a végén
200 ml víz
1 tk keményítő
60 g hideg vaj

A Yorkshire puddinghoz. 12 db lesz belőle

200 g liszt
4 db tojás
só, bors
200 ml tej
12 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült karaj konyakos gravy mártásban, Yorkshire pudinggal

A konyak baromi feldobja ezt a kaját, úgyhogy semmiképp ne hagyjátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet karaj
só, bors
2 ek olaj

A sült kelbimbóhoz

300 g kelbimbó
3 ek olívaolaj
só, bors

A mártáshoz

1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
3 gerezd fokhagyma
4 - 5 ág friss kakukkfű
2 - 3 babérlevél
100 ml fehérbor
50 ml konyak + egy kevés a végén
200 ml víz
1 tk keményítő
60 g hideg vaj

A Yorkshire puddinghoz. 12 db lesz belőle

200 g liszt
4 db tojás
só, bors
200 ml tej
12 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A húsokat kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy magasabb falú lábasban mindkét oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük egy serpenyőbe. A visszamaradt szaftra rádobjuk az elfelezett hagymát, a nagyobb darabokra vágott répát, zellert és a fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet. Lejjebb vesszük a lángot, majd felöntjük a fehérborral és a konyakkal, és flambírozzuk. Belerakjuk a húst, felöntjük a vízzel, lefedjük, és másfél óra alatt megpároljuk.

A kelbimbót elfelezzük, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha omlósra párolódott a hús, kiszedjük, és a visszamaradt szaftot leszűrjük egy serpenyőbe. Ha felforrt, belerakjuk a vízzel elkevert keményítőt, és ha besűrűsödött, belerakjuk a hideg vajat, több részletben. Pár csepp konyakkal fejezzük be.

A Yorkshire puddinghoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük. A 12 darabos muffinforma mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanál olajat. Berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy felmelegedjen. Ezután beleöntjük a tésztát, kb. a feléig, és fél órát sütjük. Közben néha pár másodpercre kinyitjuk a sütőt, majd ha megsült, egy fakanállal kitámasztva hagyjuk kihűlni. A hússal, a mártással és a kelbimbóval tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások