Hozzávalók
- 4 db libacomb
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma (nagy)
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 csapott ek őrölt kömény
- 1 tk durvára őrölt bors
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 l szárnyasalaplé
- 400 g tarkabab
- 800 g savanyú káposzta
- 1 ek kukoricaliszt
- 150 g tejföl
Hozzávalók
- 4 db libacomb
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma (nagy)
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 csapott ek őrölt kömény
- 1 tk durvára őrölt bors
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 l szárnyasalaplé
- 400 g tarkabab
- 800 g savanyú káposzta
- 1 ek kukoricaliszt
- 150 g tejföl
A combokról levágjuk a vastag, bőrös zsírréteget, és egy kis lábasban, 200 ml vízben addig főzzük (ez kb. 20 perc), amíg elpárolog a víz, majd alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük a visszamaradt zsiradékban libatepertőnek. A felgyülemlett libazsírt leszűrjük, és kb. a harmadával indíthatjuk is az étel elkészítését.
Aki ezzel így nem szeretne foglalkozni, az 2 evőkanál libazsírban indítsa el a zúzott fokhagyma és a finomra vágott vöröshagyma lepirítását. Ezután mehet is bele a kis kockákra vágott paprika és paradicsom is. Ha, szép aranysárgára pirult, kevés vizet öntünk alá, majd a feljött zsír tetejére szórjuk a köményt, a borsot és a pirospaprikát. Újabb vizes felöntés következik, majd így pároljuk még 20 percet. Ezután beletesszük a kettévágott combokat (alsó- és felsőcomb), felöntjük az alaplével, és így főzzük kb. egy-másfél órát.
Az idő leteltével beletesszük az előző nap beáztatott babot, a tetejére pedig a káposztát, és ha újra felforrt, alacsonyabb hőmérsékleten, fedő alatt újabb másfél órát főzzük. Ha ellenőrzéskor a bab és a combok is szépen átfőttek, akkor behabarjuk az ételt: a kukoricalisztet elkeverjük 150 ml vízzel, hozzáadjuk a tejfölt, és ezzel behabarjuk a káposztát. Jól elkeverjük, 3-4 perc alatt kiforraljuk, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a székely libacomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!