Hozzávalók
A tepsis krumplihoz
- 800 g krumpli
- só, bors
- 100 g zsír
- 400 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
A húshoz
- 800 g tarja (4-6 szelet)
- só, bors
- 60 g liszt
- 30 g zsír
A tálaláshoz
- savanyú uborka
Hozzávalók
A tepsis krumplihoz
- 800 g krumpli
- só, bors
- 100 g zsír
- 400 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
A húshoz
- 800 g tarja (4-6 szelet)
- só, bors
- 60 g liszt
- 30 g zsír
A tálaláshoz
- savanyú uborka
A tepsis krumplihoz a krumplit cikkekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olvasztott zsírral, és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ügyelve rá, hogy minél kevesebb helyen érintkezzenek – így szebben fognak sülni. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 30 perc után kivesszük, és hozzáadjuk a negyedekbe vágott hagymát és fokhagymát is. Átkeverjük, és visszatoljuk a sütőbe, további 15 percre.
A húst eközben sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Közepesen erős lángon zsírt melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük rajta a tarját. 45 perc sütés után kivesszük a krumplit a sütőből, ráhelyezzük a hússzeleteket, megszórjuk majorannával, és további 15 percig sütjük együtt a krumplit a hússal. Tányérra szedjük az ételt, és savanyú uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a tarja pékné módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!