Hirdetés

Töltött Portobello gomba

Hozzávalók

5
darabhoz
5 fej Portobello gomba
150 g borjú- vagy marhahús darálva
½ fej hagyma
1 db zsemle
100 g vaj
100 ml tej
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
1 db tojás
1 tk pirospaprika
300 ml tejföl
50 g zsemlemorzsa
Hirdetés

Töltött Portobello gomba

A lehető legegyszerűbb dolog ez a töltött gomba, mégis nagy sikert fog aratni. Friss, könnyű, üde színfoltja lesz bármely asztalnak. Csak győzzétek újra és újra megcsinálni!
Hirdetés

Hozzávalók

5
darabhoz
5 fej Portobello gomba
150 g borjú- vagy marhahús darálva
½ fej hagyma
1 db zsemle
100 g vaj
100 ml tej
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
1 db tojás
1 tk pirospaprika
300 ml tejföl
50 g zsemlemorzsa

A gombák tönkjét kivágjuk és félretesszük, a kalap belső részét egy kiskanállal nem túl mélyen kikaparjuk. Forró serpenyőben, kevés vajon, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a darált hús és a kikapart gomba is. Alaposan kavargatva 7-8 perc alatt lepirítjuk és félretesszük hűlni. Egy zsemlét felkockázunk és tejbe áztatjuk kb. 15 percre, majd alaposan kinyomkodjuk és hozzáadjuk a pirított darált húshoz. Só, bors kevés szerecsendió és apróra vágott petrezselyem kerül még bele, majd hozzáadjuk a tojást is és néhány keverés után kész is a töltelék.

Beletöltjük a gombák kikapart kalapjaiba a tölteléket, majd visszahelyezzük a tönköket és mehetnek is egy kivajazott tűzálló edénybe. A tetejükre dobunk még néhány vajdarabot, sózzuk és pirospaprikával is megszórjuk, majd nagy adag tejföl és zsemlemorzsa zárja a sort. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt megsütjük. Salátával a legjobb, de szinte bármilyen körettel jó lesz!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások