Hozzávalók
- 5 fej Portobello gomba
- 150 g borjú- vagy marhahús darálva
- ½ fej hagyma
- 1 db zsemle
- 100 g vaj
- 100 ml tej
- só, bors, szerecsendió
- petrezselyem
- 1 db tojás
- 1 tk pirospaprika
- 300 ml tejföl
- 50 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
- 5 fej Portobello gomba
- 150 g borjú- vagy marhahús darálva
- ½ fej hagyma
- 1 db zsemle
- 100 g vaj
- 100 ml tej
- só, bors, szerecsendió
- petrezselyem
- 1 db tojás
- 1 tk pirospaprika
- 300 ml tejföl
- 50 g zsemlemorzsa
A gombák tönkjét kivágjuk és félretesszük, a kalap belső részét egy kiskanállal nem túl mélyen kikaparjuk. Forró serpenyőben, kevés vajon, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a darált hús és a kikapart gomba is. Alaposan kavargatva 7-8 perc alatt lepirítjuk és félretesszük hűlni. Egy zsemlét felkockázunk és tejbe áztatjuk kb. 15 percre, majd alaposan kinyomkodjuk és hozzáadjuk a pirított darált húshoz. Só, bors kevés szerecsendió és apróra vágott petrezselyem kerül még bele, majd hozzáadjuk a tojást is és néhány keverés után kész is a töltelék.
Beletöltjük a gombák kikapart kalapjaiba a tölteléket, majd visszahelyezzük a tönköket és mehetnek is egy kivajazott tűzálló edénybe. A tetejükre dobunk még néhány vajdarabot, sózzuk és pirospaprikával is megszórjuk, majd nagy adag tejföl és zsemlemorzsa zárja a sort. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt megsütjük. Salátával a legjobb, de szinte bármilyen körettel jó lesz!