A lengyel gasztronómia meghatározó alakja, Tomasz Jakubiak hosszan tartó betegség után alig 41 évesen életét vesztette április utolsó napján. A szomorú hírről családja számolt be közösségi oldalán:
„Kedves apa, férj, szakács és ember volt, akinek a szíve mindig másokért dobogott. Távozása olyan űrt hagyott, amit szavakkal nem lehet leírni.”
A televíziós szakácsot itthon is sokan ismerték és szerették, hiszen több műsora is látható volt a magyar gasztrocsatornákon. A lengyel konyha tradicionális fogásai mellett nagy rajongója volt a különféle húsoknak is, baromfiból, sertésből, marhából, vadakból és halakból egyaránt szívesen készített ínycsiklandó fogásokat.
Súlyos betegséggel küzdött
Tomasz tavaly szeptemberben jelentette be, hogy egy ritka és különösen agresszív daganattípust diagnosztizáltak nála, amely a bélrendszerét támadta meg. Bár több műtéten és kezeléssorozaton is átesett, a kór terjedését sajnos nem sikerült megfékezni és április 30-án a szervezete feladta a harcot.
A mindig jókedvű és mosolygós szakács az évek alatt sok rajongót szerzett főzés iránti szenvedélyének köszönhetően, és örökre beírta magát a lengyel gasztrotörténelembe.
(Nyitókép: Shutterstock)